Lånes ut til Elverum: - Målet er å bli god nok for KIL

Oliver Banken Sandberg (19) lånes ut kommende sesong.

Annonse:

19-åringen, som fyller 20 i februar, skal spille i Elverum Fotball. 

- Jeg tenker at det blir fint. Jeg har hatt en fin dialog med Espen (Nystuen) og vi har ønsket å finne en klubb der jeg kan gå inn og spille. Jeg gjør dette for min egen utvikling, sier Sandberg.

Han tror Elverum vil passe ham fint.

- De har en filosofi der de ønsker å være et spillende lag, som passer meg godt. De er profesjonelle med tanke på at de er i 3. divisjon. Det er mange lag som ikke er i nærheten av det samme opplegget, så fasademessig er de ikke en 3. divisjonsklubb. Jeg tror det kan bli en god match.

Å ikke skulle være på Gjemselund i det daglige den kommende sesongen, tror han blir rart.

- Det er litt trist, selvfølgelig. Jeg synes det er veldig ålreit i KIL og har mine beste kompiser der og har gått på skole der. Jeg kjenner klubben godt og har vært en del av A-laget i to år. Men noen ganger er det slik i fotball at man må tenke på seg selv, når man føler at det er tid for det. Det kan hende det blir fint med et miljøskifte og vekke seg selv også.

Kontrakten hans med KIL varer i ytterligere en sesong, så planen er å vende tilbake som en bedre spiller.

- Målet er absolutt å bli god nok for KIL, så jeg skal bruke sesongen så godt som mulig og prøve å ta steg, både som fotballspiller og som menneske. Lære meg selv å kjenne på et nytt sted. Det tror jeg blir moro, sier Sandberg.

Flisa-gutten skrev i april 2022 en treårskontrakt med KIL.

I sommer fikk han også sin debut i OBOS-ligaen, der han fikk to innhopp i sesongen som ble spilt. 

- Vi forsøker hele tiden å få til det som er best for våre spillere. Vi mener at Oliver trenger spilletid på høyest mulig nivå. Det håper vi at han får i Elverum, sier sportslig leder Espen Nystuen. 

Annonse fra Obos-ligaen: