Langt steg mot kvalik etter nok en KIL-seier

KIL og Sandnes Ulf lå likt på tabellen før kampen. Det gjør de ikke lenger, etter nok en trepoenger til de rødhvite.

Annonse:

KIL - Sandnes Ulf 3-1 (3-1)

Mye lå i potten da KIL tok imot Sandnes Ulf i Kongsvingerhallen mandag. Etter at lagene bak tabellnaboene tapte dagen i forveien, kunne begge lag ta et skikkelig steg mot en plass blant de seks lagene som skal spille kvalifisering til Eliteserien kommende sesong.

Og det var tydelig at ringreven Bjarne Berntsens Ulf var ute etter å revansjere det forsmedelige tapet hjemme mot Grorud sist, for i likhet med agility-gjengen som holdt til i hallen i helgen, kom de ut i hund-re.

Før ti minutter var passert, og mens speaker fortsatt ba tilskuere trekke mer sammen for å gi plass til alle, snappet de opp en pasningsfeil i KILs bakre rekker og kom til en stor sjanse. Nær sagt som vanlig var August Strömberg gull verdt, da han leverte en kanonredning som hindret baklengs.

Sjanser og jubel

Men KIL hadde også sitt å by på, og det ble etter hvert en stor sjanse etter forarbeid av Martin Hoel Andersen da venstreback Martin Sjølstad plutselig befant seg inne i boksen og måtte avslutte med «gal» fot. Skuddet gikk rett på keeper og ut.

Og uttellingen kom rett etterpå. Igjen var det Hoel Andersen som fint klarte å få med seg ballen fremover, og fikk spilt en stikker videre til målsniken Mathias Bringaker. Han utnyttet det han hadde av tid og plass, og banket inn ledermålet som den aller største selvfølge – til enorm jubel blant de mange fremmøtte i Kongsvingerhallen.

Dessverre stilnet den noen minutter senere. Sandnes Ulf utlignet da de fikk en mulighet til å skyte etter et feilslått klareringsforsøk.

Men KIL slo fort tilbake. Bringaker fosset fremover og skaffet en corner, og midtstopper Lars Christian Krogh Gerson tok turen frem for å ta den. Hans presise fot siktet mot Martin Tangen Vinjor som hadde løpt seg fri på en innøvd variant, og vips var KIL i ledelsen igjen da han avsluttet sikkert i nettet.

De røde og hvite var sultne på mer, og jaktet nok en scoring. Etter mye godt spill, fikk laget innkast høyt oppe på høyresiden. Trace Murray kastet langt og etter et avslutningsforsøk fra en lagkamerat havnet ballen ute hos Hoel Andersen på venstresiden. Lagets toppscorer gjorde ingen feil da han dunket inn kveldens tredje KIL-scoring like før pause.

Lekehumør

Pausen satte ingen stopper for Kongsvinger-gutta, som fortsatte der de slapp like før. Ut fra garderoben kom de stormende, og i løpet av de første minuttene hadde de skapt flere sjanser, dødballer og nesten-situasjonen foran gjestenes mål.

Bortelaget var ikke helt ufarlige de heller, og bød på et skudd på utsiden av stolpen, før Ludvig Langrekken var svært nær å styre inn et innlegg fra kloss hold etter nydelig forarbeid på venstresiden av Hoel Andersen og Sjølstad.

Bringaker var også i lekehumør, og da han dro seg forbi den siste forsvarsspilleren og fikk litt tid til å avslutte, reiste mange på tribunen seg i tidlig jubel. Dessverre strøk avslutningen med høyrefoten forbi på feil side av stolpen.

Ikke lenge etterpå kom samme Bringaker fri ved midtstreken og stormet fremover alene mot mål. Vinkel ble litt for spiss, og denne gangen gikk avslutningen i stolpen fra en heltent og sulten spiss.

Når man ikke setter sjansene, åpner det seg i fotball ofte muligheter for de andre. Og i en liten periode med om lag 20 minutter igjen på uret, ble det hett i KIL-boksen. Sandnes Ulf spilte seg til et par store sjanser, uten å klare å pirke ballen i mål.

Luke ned på tabellen

Hett rundt ørene ble det også på Ulf-forsvaret, for KIL skapte flere farligheter. Etter nydelig spill igjen, kom både Langrekken og Hoel Andersen til avslutning i farlig område, men de ble henholdsvis stoppet av keeper og en oppofrende forsvarsspiller.

Langrekken steg til værs og headet et flott Vinjor-innlegg mot mål, men dessverre for KIL-spissen gikk ballen rett på målvakt.

Femteplasserte KIL har nå seks poeng ned til Sogndal og Ranheim på plassene under kvalikstreken, med en langt bedre målforskjell å vise til, med to kamper igjen å spille.

Mål: 1-0 Mathias Bringaker (18.), 1-1 (24.), 2-1 Martin Tangen Vinjor (28.), 3-1 Martin Hoel Andersen (44.).

Slik stilte KIL: August Strømberg - Trace Murray, Fredrik Holmé, Lars Christian Krogh Gerson, Martin Sjølstad - Martin Tangen Vinjor, Harald Holter (k.), Tobias Bjørnebye, Martin Hoel Andersen - Mathias Bringaker (Lysgård fra 88.), Ludvig Langrekken (Berg Pedersen fra 90.).

Innbyttere: Isak Midttun Solberg, Peter Rusina, Marius Aamodt Eriksen, Marius Høiby, Daniel Lysgård, Oliver Banken Sandberg, Eric Taylor, Brage Berg Pedersen, Nikolai Ronaldo Bull Jørgensen.