Legendene om KIL: - Vi har trua

To ganger tidligere har KIL-gutta vunnet på bortebane mot Viking. Olav Nysæter og Geir Frigård ble begge matchvinnere i hver sin kamp. - Det er en tøff bortekamp, men vi har trua, sier legendene.

Annonse:

Som vanlig er det duket for en svært dramatisk avslutning på OBOS-ligaen. KIL-gutta her én kamp igjen, borte mot serieleder Viking, søndag klokka 13.00.

Storheten Viking spiller sin viktigste kamp på 30 år. De kommer fra tre sterke seire på rad mot Mjøndalen, Ull/Kisa og Aalesund. Det forventes over 16.000 tilskuere til kampen.

Historisk sett har lagene møtt hverandre mange ganger, men kun ved to anledninger har KIL-gutta vunnet i Stavanger. Først i debutsesongen på øverste nivå i 1983, deretter ti år senere i 1993. 

- Kan bli en artig kamp

Olav Nysæter husker godt 3-2-seieren i Stavanger i 1983-sesongen. KIL-gutta håpet på en god kamp, og det fikk dem.

- Vi lyktes godt. Jeg husker målet mitt godt. Vi lå lavt i banen og det ble slått en ball i bakrom som jeg løp på. Jeg løp fra forsvaret og scoret alene med keeper, forteller Nysæter. 

Praten går fort over i morgendagens skjebnekamp. Nysæter kommer til å følge ivrig med på kampen. 

- Kampen betyr veldig mye for begge lag. Viking må vinne for å være helt sikre på direkte opprykk, mens KIL må ha ett poeng for å sikre kvalik. Det kan bli en artig kamp mellom to offensive lag, sier Nysæter.

Og fortsetter:

- Det blir en tøff kamp, definitivt. KIL er avhengige av å være kompakte offensivt og defensivt. Viking ser solide ut og jeg tror de kommer til å få ett eller tre poeng.

Den tidligere storscoreren, som for øvrig ble toppscorer i Eliteserien i 1983, mener Viking er det beste laget som har besøkt Gjemselund i år. 

- KIL får fulle fillene med på klare ett poeng, mener Nysæter.

Men KIL-legenden både håper og tror på kavlikplass for KIL.  

- Jeg blir kjempeglad om de klarer det. Toppnivået til KIL er kjempebra og det er absolutt muligheter. 

- Det blir en kjempefin ramme rundt kampen. Masse folk. Det er heller ikke Viking vant med, så det blir like stort for dem. De har alt å forsvare i den kampen, og de er store favoritter. Det kan bli KILs mulighet til å ta poeng, avslutter Olav Nysæter. 

- Kan slå hvem som helst

Geir Frigård spilte for KIL i 1993 og 1994-sesongen. Best kjent er han for scoringen sin mot Juventus i UEFA-cupen som sikret KIL 1-1 hjemme mot storlaget Juventus.

I samme sesong sørget også angrepsspilleren for tre poeng borte mot Viking etter en scoring like før slutt.

- Jeg husker kampen og at jeg scoret 3-2-målet som sikret tre poeng. Det var deilig. Veldig sterkt å slå Viking borte. Det er en tøff bortekamp, forteller han.

- Og det er det nå også. Det blir en veldig spennende innspurt med flere lag som kjemper om kvalik og direkte opprykk. Jeg håper selvfølgelig KIL får med seg noe, legger han til.

Den tidligere storscoreren mener KIL har muligheter. Spesielt peker han på at Viking har avgitt poeng på hjemmebane blant annet mot Nest Sotra og Tromsdalen.

- Jeg tror også Viking får det tøft mot KIL. Det er ikke gitt at de vinner. Det hadde vært morsomt hvis KIL klarer en kvalifiseringsplass, sier han videre.

- På sitt beste kan de slå hvem som helst. Jeg tror KIL kommer til å score, men vi får se om det er nok. Det er mulig KIL må score et par mål for å få med seg noe. 

Frigård heier på både KIL og Ull/Kisa i innspurten. Om det går veien i morgen, og KIL-gutta sikrer kvalikplass, mener KIL-legenden at alt kan skje.

- På sitt beste kan de slå hvem som helst. Det blir spennende og jeg ønsker KIL masse lykke til, avslutter Frigård. 

Foto: Ole-Johnny Myrvold (Glåmdalen)

Annonse fra Obos-ligaen: