Like langt i målfest

Det så mørkt ut da KIL havnet under 1-3 i andre omgang, men med en sterk moral og mye energi hentet de rødhvite opp gjestenes ledelse og nektet å tape.

KIL - Egersund 3-3 (1-1)

Lagene var like langt, både til pause og ved full tid. Både sjansene og målene haglet i flomlyset på Gjemselund.

Det startet svært så oppløftende, da Ludvig Langrekken kom til en stor sjanse før flere hadde rukket å sette seg på sine respektive seter. Gjestene målvakt hadde imidlertid en god dag på jobben, og leverte en av flere sterke redninger da han avverget til corner.

Jesper Grundt fulgte opp med et lurt skudd etter seks minutter, men igjen var målvakt på ballen og fikk den til corner.

Minuttet etter fikk en Egersund-spiller kjempetreff, og klinte ballen i tverrliggeren bak August Strömberg.

Så kom Vegard Leikvoll Moberg til skudd etter innlegg fra Emil Arendrup Nielsen, men denne gangen ble det blokkert før det rakk å nærme seg mål.

Og plutselig var Egersund i ledelsen. Det ble feil i hjemmelagets bakre rekker, og en spiller havnet alene med Strömberg. En sikker avslutning senere kunne bortelaget jubel etter en snau halvtime.

KIL hadde ingen intensjoner om å gå målløse av banen, og Moberg kom til en ny mulighet litt senere. Harald Holter la inn fra høyre og Martin Tangen Vinjor var først på ball i duell med keeper. Den kom litt for raskt på Moberg til at han rakk å gjøre noe annet enn å styre den i retning av målet, og dessverre trillet den sakte forbi rett på feil side av stolpen.

Vinjor ble spilt fri på venstre, inne foran mål fant han rekkekamerat Lucas Haren, men alene med keeper var den vanligvis så sikre dansken ikke like skarp som tidligere. En kjemperedning og heller ikke mål denne gangen.

Det kom derimot på overtid i den første omgangen. Med fint spill etter en corner havnet Daniel Lysgård i duell med keeper, kom seg forbi med ballen - og der ventet Vegard Moberg. Trolig kunne Lysgård satt den selv, men Moberg var i en enda bedre posisjon og dunket kula i nettet til utligning.

Til andre omgang kom Joel Nilsson inn på banen, og han kunne gjort det helt store før minuttet var spilt. På en fin tversoverpasning fra Haren fikk han tid til å sikre, men målvakt kom ut og gjorde målet mindre. Nilsson forsøkte en lobb, og dessverre strøk den over tverrliggeren.

Så fulgte noen fæle minutter, der KIL ga bort initiativet og satte seg selv i en svært vanskelig situasjon. Ballmist foran eget mål; 2-1 til Egersund etter 54 minutter.

Etter 67 minutter smalt det i feil ende igjen, og oppoverbakken var bratt.

KIL gjorde flere bytter, og Adem Güven, Robert Orri Thorkelsson, Albert Leer Sandstad og Mapenda Mbow bidro alle med masse energi da de entret banen.

Som så ofte før, var det evigunge Adem Güven som tok ansvar da det så som mørkest ut. Med ryggen mot mål reduserte han med et helfrekt kunstverk av en hælscoring, og en ny gnist var tent med kvarteret igjen å spille.

Moberg kom til enda en kjempesjanse, etter et innlegg fra en frisk Leer Sandstad. Güven hoppet over, og nok en kjemperedning fra keeper hindret mer nettsus.

Det kom imidlertid på overtid. Joel Nilsson kom løs på venstre og dunket 3-3-målet kontant i nettet.

KIL hentet ballen og jaget for seiersmålet, men tiden var ute.

Mål: 0-1 (27.), 1-1 Vegard Leikvoll Moberg (45.), 1-2 (54.), 1-3 (67.), 2-3 Adem Güven (75.), 3-3 Joel Nilsson (90.).

Slik stiller KIL: August Strömberg - Ludvig Langrekken (Güven fra 69.), Daniel Lysgård, Lars Christian Krogh Gerson (Mbow fra 79.), Emil Arendrup Nielsen (Orri fra 69.) - Lucas Ravn-Haren, Harald Holter, Eric Taylor, Jesper Grundt (Nilsson fra 46.) - Vegard Leikvoll Moberg, Martin Tangen Vinjor (Sandstad fra 79.).

Innbyttere: Sayouba Mandé, Robert Orri Thorkelsson, Mapenda Mbow, Joel Nilsson, Marius Trengereid, Marius Aamodt Eriksen, Noa Williams, Adem Güven, Albert Leer Sandstad.