Svensk prøvespiller

Svenske Emil Portén trener for tiden med KIL.

Annonse:

Unggutten fra Charlottenberg har trent med KIL denne uka, og skal være med laget den kommende tiden for å kunne vise seg fram.

Portén har siden tidlig alder vært en del av Degerfors IF, og har de to seneste sesongene hatt proffkontrakt med laget som rykket opp til Allsvenskan i fjor. Nå står unggutten uten kontrakt, og at KIL var et alternativ var en selvfølge for Värmlendingen. 

- Jeg har jo alltid fulgt med litt på KIL. Da laget spilte i Eliteserien (2010 red. anm) husker jeg vi var her for å se på matcher. Det var jo stort, og man får jo et lite forhold til klubben når det er så kort vei hit. Og når man nå skulle begynne å se seg litt rundt etter en ny klubb så var det fra tidlig av naturlig å tenke at kanskje KIL kunne være et alternativ for meg, forteller 21-åringen.

IMG_0099
Portén beskriver seg som en offensiv spiller med teft for mål og målpoeng.

Midtbanespilleren var i fjor utlånt til IF Karlstad i deler av sesongen, men fikk også oppleve et opprykk med Degerfors. Det var en stor opplevelse for unggutten.

- Det var fantastisk å kunne være med på. Det er slike ting man kanskje opplever en gang. Spesielt i en klubb man har vært lenge, og fått følelser for. 

Merker forskjellen

Etter å ha sittet i karantene her i Norge har Emil vært med på KIL-treningene fra tirsdag denne uken. 

- Det har gått bra. Man kjenner jo ingen her, og jeg har jo kjent at det har vært en stund siden jeg har spilt fotball. Jeg kjenner at det har gått bedre og bedre. Det er mye som skal klaffe, så får vi se hva som skjer, fortsetter unggutten.

IMG_9741
Fra Charlottenberg til KIL? Svensken Emil Portén trener for tiden med KIL.

Värmlendingen har også merket at fotballøktene her i Norge kan by på annet en det han kjenner fra hjemlandet. 

- Så langt har jeg merket at det er forskjell på norsk og svensk fotball. Her har det vært høy-intensivt, og harde økter de dagene jeg har vært her. Et helt annet trykk fotballmessig her enn det jeg kjenner fra Degerfors. 

I tillegg til Portén trener midtstopperen Tobias Guddal og keeperen Herman Fossdal med KIL. Det er ventet flere prøvespillere den kommende tiden.

IMG_9866
Viser seg fram: Midtstopperen Tobias Guddal er en av tre prøvespillere som er med KIL.

 

Annonse fra Obos-ligaen: