Lysgård med ny KIL-kontrakt

Gruegutten Daniel Lysgård og KIL har blitt enige om en ny kontrakt. - Jeg er stolt.

Annonse:

Kort tid etter at kontrakten var undertegnet var sportslig leder i KIL, Espen Nystuen, tydelig på at dette er noe Daniel har gjort seg fortjent til.

- Daniel har klart å holde seg skadefri i lengre periode nå, og har dermed hatt en veldig god sesongstart.

Nystuen er også klar på at man ser et potensiale hos Lysgård som man håper kan vokse godt fremover:

- Vi håper at Daniel med tiden kan vokse frem til å bli en lederskikkelse i vårt bakre ledd. Det har han potensiale til. Daniel er hurtig, trygg med ball og tøff i hodet. I tillegg er Daniel fra Grue, og ønsker virkelig å få til noe med KIL.

Ønsket er at Lysgård blir en viktig mann for KIL de kommende årene understreker Nystuen:

- Daniel er en del av den nye generasjonen fra vårt distrikt vi nå er i ferd med å bygge laget rundt. Det er veldig gledelig at Daniel har trua på prosjektet, og signerer for 3,5 nye år.

Stolt Lysgård

Med signaturtrekket sitt på en rykende fersk KIL-kontrakt binder Lysgård seg til KIL ut 2024. Det er Daniel Lysgård åpenbart godt fornøyd med. 

- Det er gøy. Det er en drøm å spille i KIL, og jeg er stolt av at jeg har tatt stegene som kreves for å kunne fortsette her. Dette viser jo at KIL har trua på meg. Det er en lang kontrakt, og det gir meg god trygghet, forteller Lysgård.

22-åringen er klar i talen på at det er KIL som er klubben hans - og at dette er stedet han vil ta de neste stegene som fotballspiller. 

- Jeg vet hva jeg skal ha fokus på de kommende årene. Og det er KIL. Det er her jeg kan fortsette å utvikle meg. Klubben og jeg har målsetninger som er like, og det er et prosjekt som trigger meg. Å spille i Eliteserien med KIL er en drøm jeg har - og det er fullt mulig å oppnå det i løpet av kontraktstiden min.

En lokal stamme

Gruegutten Lysgård trekker også frem den lokale stammen i KIL som en styrke - og en viktig faktor for at det er i KIL han vil være. 

- Det er veldig gøy å være en del av den stammen med lokale spillere som er her. 

Lysgård forteller også at han opplever at det å være KIL-spiller betyr mye for de som er en del av dagens KIL-utgave.

- Det betyr veldig mye for mange her. Det er mange spillere i KIL som legger hjertet sitt i det her, meg selv inkludert. Det motiverer voldsomt - samtidig så er det frustrerende også. Man gir noe ekstra når man er lokal. Det er flaggskipet man spiller for, og et lag veldig mange følger med på. Det er verdens beste følelse å vinne med KIL, også går det selvfølgelig hardt inn på en ved et tap. 

- Det gir meg veldig mye. Man merker at KIL-interessen er stor. Alle jeg kjenner følger med, og det trigger veldig å spille for den beste lokale klubben. 

Nå håper han å kjenne på "verdens beste følelse" mest mulig fremover. 

- KIL og jeg skal ta steg sammen de kommende årene. Da må vi sørge for jubel. 

Drømmer om kapteinsrollen

Gruegutten har gått gradene i KILs utviklingsavdeling, og signerte sin første proffkontrakt med klubben i 2018. Samme år debuterte han for KIL, men det er første det siste året han virkelig har fått vist seg fram for KIL-fansen.  

Mange sier at du er en ledertype, Daniel?

- Jeg er kanskje det. Jeg har alltid vært kaptein i yngre lag. Jeg tør å åpne kjeften, og sette krav til meg selv om de rundt meg. Drømmen er selvfølgelig å bli kaptein i KIL. 

- Min far var vel en ledertype på banen han også, så jeg har det vel litt gjennom blodet, fortsetter Lysgård. Daniel er nemlig sønn av Grue-legenden Johnny Lysgård. 

Med god tillit fra start, og ny kontrakt på plass er det også åpenbart at Gruegutten har gjort sakene sine riktig.

- Siden 2018 har jeg vært veldig mye skadet. Hver gang jeg har funnet formen har jeg fått en ny smell, men jeg har brukt tiden godt. Tidligere var hurtigheten min største svakhet, men det har blitt en av mine største styrker. Jeg har bygd opp en fysikk som hjelper meg med oppgavene mine som midtstopper, men jeg har fremdeles steg å gå, fortsetter Lysgård ydmykt. 

IMG_0214.jpg
Forlenger med KIL: Daniel Lysgård har tatt steg som fotballspiller. Nå er han KIL-spiller ut 2024.

- Opp til oss

KILs sesongstart i 2021 begynte godt med fire seire på rappen, før det sa stopp borte mot Kvik Halden torsdag kveld. Et lite skjær i sjøen skal allikevel ikke stoppe KILs ambisjoner for sesongen understreker Lysgård:

- Alt er opp til oss selv i år. Det toppnivået vi har er det ingen andre i divisjonen som har. Vi kan ikke skylde på noen andre enn oss selv om vi ikke oppnår de målene vi har satt oss. 

På søndag skal også Florø få kjenne på en fandenivoldskhet fra KIL etter et surt tap sist avslutter Daniel.

- Vi skal ut på banen og sette et skikkelig eksempel på hva vi skal stå for i år. Vi har rotet litt de siste kampene, og det har vi ikke råd til. Nå gleder jeg meg til ny kamp på søndag - og nå skal vi vise hva vi står for som lag. 

Daniel Lysgård

  • Født: 6. mars 1999

  • Posisjon: Midtstopper

  • Aktuelt: Signert en ny 3,5 årskontrakt med KIL

Annonse fra Obos-ligaen: