Må tørre

Sander Marthinussen og Lars Christian Krogh Gerson har begge historikk i Brann. Les hva de tenker før kveldens kamp.

Annonse:

I kveld så er det klart for en ny serierunde, og denne gangen får vi besøk fra Bergen. 

Lars Christian Krogh Gerson og Sander Marthinussen har begge spilt for dagens motstander og gleder seg til å måle krefter mot gamleklubben.  

– Det blir gøy, de er jo et av de beste lagene sammen med Mjøndalen nå. Vi skal revansjere oss litt etter den forrige kampen, og nå er vi på hjemmebane og det skal bli gøy, forteller Krogh Gerson som var Brann-spiller for under et år siden. 

Sander Marthinussen ser også frem til en kamp mot gamleklubben med masse tilskuere på plass.

- Det blir en kul kamp med mange tilskuere fra begge lag, vi må gjøre vårt beste for å få med poeng derfra.

Krogh Gerson legger ikke skjul på at Brann er et av de sterkeste lagene i årets OBOS-liga og mener at det er viktig å tørre å satse mye når man møter et antatt bedre lag. 

- De har i hvert fall den beste stallen, mest penger og de har satset på å komme seg rett opp igjen. Det vi må gjøre er å jobbe hardere enn dem og spille bra på hjemmebane. Vi vet at vi kan spille bra fotball, så da må vi bare tørre å gjøre det mot et bra lag og. 

Det er kun et år siden Krogh Gerson fikk en sesong i Brann-drakten, men for Marthinussen så ble Brann en klubb hvor han kunne jobbe seg oppover og skape mange gode minner med. 

- Jeg var der i fjor, det var et kaotisk år på mange måter, men likte meg veldig godt i både laget og byen. Man blir godt kjent i både mot- og medgang. Fikk noen gode venner der og likte laget, så det blir gøy å se de guttene igjen, og jeg håper at vi kan få til en bra match, forteller Krogh Gerson.

– Det var gøy, og jeg hadde en veldig fin tid i Brann. Det var fem år og jeg fikk mange kompiser og opplevde mye kult, så jeg ser tilbake på det som en fin tid, forteller Marthinussen. 

Selv om Marthinussen har fem år med mange gode minner i Brann-trøya, så er det ett minne som skiller seg ut. 

- Jeg var der i fem år, så jeg har mye gode minner derfra, men mitt største minne er jo min debut som var mot Haugesund.

- Et bedre samhold 

- De har flere ansatte, så man får kanskje ikke et like godt forhold til alle som man gjør her på Gjemselund. Man får ikke det samme forholdet til de som lager mat eller de som er nærmest rundt klubben som man gjør her, men det var fortsatt en fin atmosfære i Brann, sier Gerson og legger til.

- Det er på en måte et bedre miljø her, man er mye nærmere hverandre i spillergruppa og man får mer nærhet til klubben når man kommer litt utenifra enn det man gjør i Brann. Siden alt er så mye større så blir det til at man bare spiser lunsj og så drar man hjem, men her så henger man sammen både før og etter trening. Man kommer nærmere hverandre på den måten og lagbygginga kan man gjøre enda større her enn i en stor by som Bergen.

Marthinussen er også enig i at jo større klubb det er jo vanskeligere er det å bygge det gode samholdet som de har bygget opp her på Gjemselund, og her er man ikke bare en sammensveiset spillergruppe, men alle de som er rundt laget er også en stor del av gjengen. 

Men hva gjør Krogh Gerson og resten av laget hvis man begynner å bli lei av hverandre?

- Nei da er det bare å dra hjem, avslutter Krogh Gerson.

Annonse fra Obos-ligaen: