Mac sendte Gjemselund til himmels

Det skulle ikke stå på været. Med kveldsola over Gjemselund skulle KIL fortsette i samme spor som foregående kamper.

Det skulle ikke ta lenger tid enn bare tre minutter før ballen krysset mållinjen. Alta kunne juble etter at et hjørnespark fra Gamsten gikk rett i mål. Selv om KIL-spillerne protesterte, ble målet stående.

Det kunne virke som om det var akkurat det KIL trengte. For etter målet var det KIL som det var det førende laget. Etter et strøkent innlegg fra Murray i det 9. minutt, kunne Güven enkelt heade ballen ballen forbi keeper.

KIL fortsatte kjøret mot Alta målet, og i det 16. spilleminutt havnet ballen igjen i kassa bak Alta-målvakten. Etter nydelig opprulling fra egen 16-meter var det til slutt Ludvig Langrekken som fikk æren å være siste KIL-spiller på ballen. Flott scoring der mange KIL-spillere var involvert!

Hjemmelaget var fryktelig nære å øke ledelsen etter halvtimen. Güvens skudd fra rundt 10 meter ble både hindret av keeper og metallet før påfølgende retur gikk over. Dette var det nærmeste vi kom scoring før pause, og KIL kunne gå i garderoben med ledelse 2-1.

Akkurat som i første omgang var det Alta som kunne juble først i andre omgang. Litt svikt i de bakre rekken sørget for ballen trillet over målstreken. Et uheldig selvmål av Steiring.

KIL fortsatte å presse utover i omgangen, og det satt langt inne. Ikke før i det 87. spilleminutt skulle hjemmepublikum igjen få juble over scoring. Mac Laham satte frisparket fra 25 meter rett i mål og publikum gikk av skaftet.

Flere scoringer skulle det ikke bli, og Gjemselund kunne juble for at KIL tok tre viktige poeng, og beholdt tabelltoppen.

KIL - Alta
Gjemselund stadion
1267 tilskuere

Mål: 0 - 1 (3), 1 - 1 Güven (9), 2 - 1 Langrekken (16),  2 - 2 Selvmål Steiring (50), 3 - 2 Laham (87)

KIL (4-4-2): Andreas Smedplass - Trace Murray, Christian Røer, Per-Magnus Steiring, Victor Grodås - Sander Marthinussen, Jesper Grundt (Gjerstrøm fra 80. minutt.), Mac Laham, Martin Hoel Andersen - Adem Güven og Ludvig Langrekken (Håpnes fra 90. minutt.).

Benk: Andreas Vedeler, Matias Aadnøy, Daniel Lysgård, Markus Nygård, Alexander Håpnes, Mathias Gjerstrøm, Oliver Banken Sandberg.