Målfest på Gjemselund - traff Blink fem ganger!

KIL-gutta bød opp til dans og ga seg ikke før det var både oversteg, seiersvals og cha cha cha.

KIL – Stjørdals-Blink 5-0 (2-0)

Formpila har pekt oppover for KIL etter ferien, og laget sto med fem strake kamper uten tap. Tre nye poeng var det alle ønsket seg da Stjørdals-Blink kom på besøk.

Bunnlaget har hatt en tøff sesong både på og utenfor banen, og de skulle ikke få det lett på Gjemselund heller. Etter litt stillingskrig det første kvarteret, ble KIL-overtaket bare større og større utover i omgangen.

Etter et drøyt kvarter kom uttellingen på et langt innkast. Midtstopper Kristian Jahr raget høyest og stusset kula i garnet til ledelse.

Kongsvinger fortsatte å skape sjanser og var stadig farlig frempå. Og til slutt ga trykket uttelling igjen.

Ved et angrep på høyresiden havnet ballen inne hos Martin Tangen Vinjor, som etter hvert fikk kjempet og flikket ballen videre til Martin Hoel Andersen. Med en midtstopper i ryggen fikk han vendt flott opp og banket inn dobling av ledelsen med om lag ti minutter igjen til pause.

Andre omgang startet som den første. Mathias Bringaker sto for den første sjansen, men skuddet etter hans fine vending strøk stolpen på feil side. Adem Güven og Tangen Vinjor hadde også sine sjanser til å øke ledelsen.

En drøy time ut i oppgjøret satt den igjen for KIL. Victor Grodås fikk hele Glommas bredde av rom på venstresiden og fosset fremover medstrøms. Han fant Bringaker inne foran mål, som fikk kranglet med seg ballen og ført navnet sitt inn i målprotokollen til 3-0.

I de tidligere kampene har fokuset ligget mye på å stramme inn defensivt, men samtidig har man forsøkt å skape flere sjanser og jobbe med å omsette dem i flere scoringer. Og hva er vel bedre enn en målfest på en søndag? Hoel Andersen kan tydeligvis ikke tenke seg noe bedre, for han ville ha mer. I etterspillet etter en corner havnet ballen hos Tangen Vinjor, som nok en gang serverte navnebror Martin: 4-0 var et faktum.

Stjørdals-Blink truet sjeldent målet til August Strömberg, men fikk en stor sjanse etter en gavepakke av KIL-forsvaret. Den reddet imidlertid en svensk keeper i storform mesterlig.

Innbytter Ludvig Langrekken kom seg også til en stor mulighet, men chippen hans alene med keeper gikk dessverre på feil side av stolpen.

Selv om det ikke klaffet helt i avslutningsøyeblikkene, ville også Adem Güven være med på leken. Med om lag ti minutter igjen på klokka gikk det et gisp gjennom Gjemselund-publikumet da han på vakkert vis vippet med seg ballen med hælen og over backen, før han tok den igjen på den andre siden.

Det kunne blitt et verdig punktum på en deilig kamp på Gjemselund, men Güven var ikke fornøyd med det. I sluttminuttene viste han med all mulig tydelighet at han nektet å gå målløs av banen, og fastsatte sluttresultatet til 5-0!

Mål: 1-0 Kristian Jahr (18.), 2-0 Martin Hoel Andersen (35.), 3-0 Mathias Bringaker (64.), 4-0 Hoel Andersen (70.), 5-0 Adem Güven (90.).

Tilskuere: 1297.

Slik stilte KIL: August Strömberg – Kevin Egell-Johnsen (Martin Sjølstad fra 56.), Kristian Jahr, Fredrik Holmé, Victor Grodås – Martin Tangen Vinjor (Sander Marthinussen fra 71.), Harald Holter (Jesper Grundt inn fra 56.), Mathias Gjerstrøm (Oliver Banken Sandberg fra 89.), Martin Hoel Andersen – Adem Güven, Mathias Bringaker (Ludvig Langrekken fra 71.).

Innbyttere: Peter Rusina, Sander Marthinussen, Per-Magnus Steiring, Tobias Bjørnebye, Jesper Grundt, Daniel Lysgård, Ludvig Langrekken, Oliver Banken Sandberg, Martin Sjølstad.