Mapei fornyer som Generalsponsor

Mapei er med på laget som KILs Generalpartner også i 2022, og vi har tatt en prat med Trond Hagerud, administrerende direktør.

Annonse:

- Først – gratulerer til KIL med opprykket. Snuoperasjon etter nedrykket i 2020-sesongen står det virkelig respekt av! Jeg vil virkelig gi en honnør til hele KIL-ledelsen, trenere og hele laget! Forza KIL, utbryter Hagerud. 

- Nå er det OBOS-ligaen som venter, og  det vil vi i Mapei være med på! Og at det blir tøft er vel de aller fleste enig om. Det skal bli moro å igjen møte gamle storlag som Brann, Stabæk og Mjøndalen. Det gir også en større oppmerksomhet. Det er bra for både KIL, Mapei og ikke minst for Kongsvingerregionen, fortsetter han. 

- Vi har all grunn til å være stolte av KIL. Klubben er flaggskipet i regionen, og setter Kongsvinger på kartet. Fotball får mye oppmerksomhet både nasjonalt og internasjonalt, og vi i Mapei ønsker å bidra til at vi kan oppleve KIL i norsk toppfotball. Det er viktig for byen og for regionen.

Hagerud er klar på hva han mener er viktig for å gjøre tiden mellom jubelscenene på Gjemselund kortest mulig.

- KIL må fortsette med å bygge vinnerkultur, lag og støtteapparat. Bygge stein på stein over tid. KIL er på riktig vei, og jeg må si jeg gleder meg voldsomt til en spennende sesong.

Mapei har vært en trofast samarbeidspartner for KIL i over tjue år, og de siste sesongene har industribedriften vært godt synlig som klubbens generalsponsor. Likhetene mellom bedriften i Nord-Odal og KIL er kanskje en av grunnene til at samarbeidet fungerer godt, fortsetter Hagerud.

- Vi skal begge lykkes her i byen og regionen gjennom å skape vinnerkultur og gode team. Vi ønsker at ungdom blir her og trives, og at familier oppdager at dette er et fantastisk sted å bo, og flytter hit.

- Det er viktig for Mapei, og det er viktig for KIL.

Oppmerksomhet og begeistring

Hagerud startet og ledet industriklyngen 7Sterke i mange år, og gjennom sin erfaring derfra, og ikke minst som administrerende direktør for Mapei, er han overbevisende når han snakker om verdier, og viktigheten av å samles rundt noe for å lykkes. 

- Det er moro å vinne sammen. Sammen som lag, bedrift, og som samfunn. Det er slik oppmerksomhet og begeistring skapes.

IMG_7792.jpg
5. størst: Mapeis anlegg i Nord-Odal er konsernets 5. største fabrikk. Konsernet har totalt 73 fabrikker over hele verden.

Bedrifter og lokalsamfunnet er viktige for at KIL skal lykkes, og samtidig kan KIL som regionens fyrtårn være med å utvikle unge spillere, lokale klubber og være forbilder for barn og unge, fortsetter Hagerud.

- Å følge et topplag som KIL viser også at det kreves hardt arbeid for å lykkes, og at det på veien er både oppturer og nedturer.

Forskning og utvikling

At man kan lykkes i Kongsvingerregionen er også Mapei et solid eksempel på. Industribedriften i Nord-Odal setter stadig nye rekorder, og de har nok en gang lagt et godt år bak seg.

- Mapei hadde et veldig godt år i 2021. Vi har passert 1,1 milliarder kroner i omsetning, og kan vise til positiv utvikling i alle de nordiske og baltiske landene. Vi er markedsleder innen mange produkter for bygg og anlegg. Etter utbyggingen i 2019, er vi i dag den 5. største fabrikken av 83, i Mapei-konsernet. Vi engasjerer oss også sterkt i forhold til bærekraft og er opptatt av å redusere klimaavtrykket til betong og sement. Vår strategi er å virkelig gjøre en forskjell.

Handshake1.jpeg
Adm. direktør i Mapei Trond Hagerud sammen med KIL-sjef Espen Nystuen (arkivfoto).

For å forklare store deler av suksessen til Mapei både i Norge og internasjonalt peker Hagerud på selskapets sterke fokus på trivsel, team-bygging, kompetanse og forskning og utvikling. 

- Det inspirerer

Strategien Mapei benytter seg av i næringslivet, fungerer også godt i idretten. Det er den italienske toppklubben Sassuolo beviset på. Klubben som eies av Mapei har de siste årene virkelig etablert seg i den italienske toppdivisjonen, og produserer stadig toppspillere. I fjor sommer var tre spillere fra klubben delaktige i Italias EM-gull. 

- Det er morsomt å se hvor godt Sassuolo gjør det. Det inspirerer, og KIL har en unik inngang både til Sassuolo og til Mapei Sport. Jeg vet at Espen Nystuen har etablert gode og viktige kontakter, og vi håper det kan bidra positivt.

Den engasjerte italienske ledelsen følger ikke bare med på toppklubben Sassuolo. De er også godt oppdatert på statusen til KIL. - De følger med, og opprykket til KIL ble veldig positivt mottatt.

- Vi i Mapei er opptatt av samfunnsansvar, og det å løfte lokalsamfunnet rundt oss. Det føler vi også at KIL er, sier Hagerud

- Kontinuitetsbærer

KIL-sjef Espen Nystuen er også full av lovord når han blir bedt om å beskrive samarbeidet med Mapei. 

- Mapei har vist seg å være en solid kontinuitetsbærer i samarbeidet med KIL. Som Trond er innom så står vi for mange av de samme verdiene, vi verdsetter samarbeidet med Mapei - som foregår på flere plan - vanvittig høyt. 

Nystuen peker også på Mapei som en kilde til inspirasjon, ikke bare for KIL - men for hele regionen. 

- Mapei er inspirerende i form av at de viser at det er mulig å få til ting. Selv om man geografisk er litt utenfor allfarvei. Man tør å tenke stort, samtidig som man gjennomfører. Det er ikke annet enn imponerende, og vi gleder oss til nok et år med Mapei som vår generalpartner, avslutter Nystuen. 

Annonse fra Obos-ligaen: