Marklund blir KIL-spiller

Simon Marklund blir KIL-spiller de tre neste årene. - Jeg føler meg klar for en ny utfordring og jeg tror KIL er et riktig steg for meg, sier 19-åringen som har et tosifret antall landskamper i beltet.

Annonse:

KILs nyeste signering er 19 år gamle Simon Marklund fra Piteå nord i Sverige.

Midtbanespilleren har vært med laget siden treningsleiren i Marbella og har nå skrevet under på en avtale som gjør han KIL-spiller de tre neste årene.

- Det føles godt. KIL er en profesjonell klubb og jeg fikk et bra inntrykk med en gang jeg kom hit. Det er en familiær klubb, spillergruppa er bra og det kjennes ut som et bra steg for meg, sier unggutten.

Svensken kommer fra spill i Åtvidabergs FF, en klubb som i fjor spilte i Divisjon 1 - nivå tre i Sverige. 

Barnestjerne

19-åringen har gått på fotballgymnas i Åtvidaberg og gått gradene i klubben helt opp til A-laget.

Som 16-åring fikk han debut i Allsvenskan. Siden klubben rykket ned fikk unggutten tilegnet seg verdifull erfaring med i underkant av 50 kamper i Superettan - altså tilsvarende OBOS-liganivå.

- Men nå føler jeg meg klar for en ny utfordring. KIL blir et bra steg videre for meg, sier han.

Kontrakten med Åtvidabergs FF gikk ut etter 2018-sesongen. 

- Jeg har hatt en fin tid i klubben, men nå gleder jeg meg til å ta fatt på nye utfordringer i Kongsvinger. Det blir helt nytt for meg, forsetter 19-åringen. 

Vil tilbake på landslag

KILs nye spiller har representert Sverige på U17-, U18- og U19-nivå. Marklund bekrefter at han har som mål å spille seg inn igjen på landslag.

- Ja, sier unggutten - selvfølgelig på den litt merkelig nord-svenske måten der ordet "ja" på mange måter høres ut som en støvsuger. 

- Det er noe helt spesielt å dra på seg den gule og blå drakten. Jeg er veldig stolt over å ha representert Sverige og jeg har en klar ambisjon om å spille meg inn igjen på landslaget, fortsetter unggutten.

Det er ikke noe å si på ambisjonene til klubbens nye svenske. Han er imidlertid svært ydmyk når det gjelder jobben som må gjøres.

- Det er et stort steg opp, og jeg må utvikle meg mye, men det er helt klart målet mitt.

Midtbanespilleren, som trives bra både sentralt i banen og på kanten, mener timingen å komme til Kongsvinger er perfekt.

- Kontrakten min gikk ut etter forrige sesong og jeg tror jeg trenger noe nytt nå for å pushe meg selv og utvikle meg til å bli så bra som mulig. Kongsvinger kjennes ut som et veldig bra sted for å gjøre nettopp det, mener Marklund. 

Flere klubber interessert

Flere klubber har vært interessert i signaturen til den svenske 19-åringen. Det var derfor spesielt interessant å vite hvorfor han valgte KIL.

Mens Simon og undertegnede prater om nettopp det på kjøkkenet i klubbhuset på Gjemselund går Rune Lundgren forbi.

Først kjefter han litt rundt seg på grunn av at siste mann som tok kaffe ikke hadde satt på en ny kanne. Så bryter han inn i praten:

- Husk å si at jeg i hvert fall er en stor del av grunnen til at du kommer til Kongsvinger, da.

Vi ler, Rune fortsetter ut av kjøkkenet, og praten går videre.

- KIL liker å spille fotball og jeg liker veldig godt tankene til klubben. Jeg føler at jeg passer bra inn her.

- I tillegg til å like filosofien og fotballen klubben står for, så føler jeg opplegget her er veldig profesjonelt. GPS-system, fysisk trener og felles frokost og lunsj. Det er et godt apparat rundt laget. Alt legges til rette for å lykkes her, sier han videre.

Og for å blidgjøre Rune legger 19-åringen til at klubben, med Rune i spissen, har lagt alt til rette for et bra opphold. 

- Vil ta det neste steget

Marklund beskriver seg selv som en teknisk spiller som hele tiden vil ha ballen, er bra én-mot-én og løper mye.

- Jeg setter laget foran jaget, sier 19-åringen bestemt. 

Og med den innstillingen ønsker den nye KIL-gutten å ta det neste steget som spiller - og aller helst sammen med klubben. 

- Nå handler det om å komme så godt som mulig inn i gruppen og bidra så mye som mulig den kommende sesongen. Jeg håper det går bra for både laget og meg. Jeg har forhåpninger om å ta det neste steget sammen med klubben, sier han.

Han har klare mål og ambisjoner. Og han har en guttedrøm om å spille for favorittlaget i England. 

- Den absolutte drømmen er å spille i Manchester United, sier den ivrige United-supporteren som bosetter seg i Kongsvinger sammen med kjæresten. 

Simon Marklund

  • Født: 14. september 1999 (19 år)

  • Posisjon: Midtbane

  • Tidligere klubber: Storfors AIK; Åtvidabergs FF

  • Aktuelt: Signert en treårsavtale med KIL

Annonse fra Obos-ligaen: