Marthinussen: - Godt å få spilt

Sander Marthinussen er glad for at debuten er gjennomført. Nå ser han lyst på fortsettelsen.

Annonse:

Marthinussen ankom KIL og Gjemselund i begynnelsen i mai, og 21-åringen fikk med sitt innhopp mot Fløya søndag ettermiddag sin offisielle debut i KIL-trøya.

- Det var kjekt å endelig få spille fotballkamp igjen. Jeg har vel ikke spilt en kamp på omtrent 8 måneder, så jeg er glad for å endelig kunne få spille igjen, forteller Marthinussen etter at KIL-debuten var vel gjennomført. 

21-åringen har under KILs treningskamper ikke fått prøve seg grunnet noe trøbbel med lårmuskulaturen, men tilbake i en skadefri tilværelse er bergenseren glad for at de første minuttene er unnagjort - og mer skal det bli forteller han videre. 

- Jeg har gått skadet i rundt  tre uker, så jeg har dessverre ikke fått spilt noen av treningskampene. Da var det veldig godt med omtrent en halvtime på banen i går. 

Midtbanespilleren kom inn på stillingen 4-0, før vertene reduserte omtrent tre minutter senere. 4-1 ble også sluttresultatet på Gjemselund. 

- Jeg synes vi var bra i store perioder, men så ble det litt rufs etter hvert. Det blir kanskje sånn når man leder 4-0, funderer Marthinussen. Og sier at det viktigste han tar med seg fra innhoppet var følelsene av en skikkelig fotballkamp

IMG_8209.jpg
Sine første KIL-minutt: Med innhoppet i det 66. minutt i gårsdagens seriekamp mot Fløya fikk Sander Marthinussen sine første minutt i KIL-trøya.

- For min egen del så var det godt å spilt en kamp igjen. Noen uker på sidelinjen med skade har vært kjedelig, og i tillegg noen måneder uten kamper i det hele tatt. Innhoppet mitt bare nok preg av litt adrenalin, ler Marthinussen og tenker spesielt på duellene han hoppet inn i nesten umiddelbart etter han ble byttet inn. 

Marthinussen er også glad for at publikummet tok turen tilbake til Gjemselund til årets første seriekamp.

- Det er mye morsommere å spille når man hører publikum. Det blir aldri for mye trøkk, det gir en ekstra push og det er gøy å se at det er interesse her. 

Trives i KIL - og i byen

Med ankomst Kongsvinger i begynnelsen av mai, så har det vært noen travle og spennende uker for bergenseren som har flyttet fra hjembyen Bergen.

- Jeg trives veldig godt. Hele laget har tatt i mot meg på en veldig  god måte. Det er jo alltid krevende å komme inn i en  ny gruppe. Men det har gått fint. Spillere, trenere og administrasjon har tatt meg i mot på en veldig god måte, forteller Marthinussen, og legger til at også hans nye bostedsadresse har levert på en positiv måte.

- Jeg har jo bodd i Bergen i hele livet, fram til nå. Så Kongsvinger er jo noe annet, men jeg synes det er fint her. 

Tid til golf og tennis sammen med lagkameratene har det også blitt tid til, forteller 21-åringen. 

- Sunt med konkurranse

Med debuten unnagjort - og adrenalinet under kontroll - så er Sander tydelig på at han nå skal kjempe om en plass i KIL-laget. 

- Nå kjennes kroppen bra, og jeg skal jobbe for å spille meg inn i førsteelleveren. 

Men Sander innrømmer at det er god kamp om plassene på midtbanen. 

- Det er bare sunt med konkurranse. Det er et godt nivå her, med mange gode spillere. Jeg må skryte av treningsøktene, og jeg føler ting blir lagt godt til rette i klubben slik at jeg på en best mulig måte kan utvikle meg som fotballspiller. 

Annonse fra Obos-ligaen: