Marthinussen solgt: - Aldri vært i et miljø jeg har trivdes så godt i

Sander Marthinussen (23) er solgt til Arendal.

Annonse:

- Jeg gleder meg veldig til å komme i gang. Jeg var jo der på et utlån i fjor, og da trivdes jeg veldig godt. Jeg kjenner mange av spillerne, det er de samme trenerne og jeg følte at måten de spilte på passet meg veldig bra. Det har vært litt utfordringer med spilletid for meg her nå i vår, så jeg satser på å komme ned dit, spille og bidra til et forhåpentlig opprykk med Arendal.

Da spilte laget kvalifisering om opprykk, men det ble bråstopp da de møtte overmakten i Skeid i fjor høst.

- Vi hadde en veldig bra høstsesong, og jeg håper det er mulig å gjenta.

- Unik gjeng og klubb

Og det er som han er inne på spilletid som ble den utløsende faktoren til klubbskiftet.

- Ja, absolutt. Jeg føler ikke at jeg har spilt nok her i vår, og ønsker å dra dit for å bygge opp litt selvtillit og komme i form.

Men å ta farvel med lagkameratene og reise fra KIL er likevel ikke gøy.

- Det er veldig trist. Jeg har vært her i snart to og et halvt år og fått kompiser for livet. Alle i og rundt klubben er veldig fine folk som man blir glad i. Jeg har aldri vært i et miljø der jeg har trivdes så godt i, som i Kongsvinger. Det har vært helt topp.

Marthinussen har sett flere lagkamerater si adjø og ta fatt på nye utfordringer andre steder. Felles for de alle, er at alle trekker frem det unike miljøet i klubben og at ingen reiser med sure miner.

- Gjengen her er helt unik. Det gjelder ikke bare spillerne, men også folk som jobber i klubben og folk som er utenfor klubben også. Det er en veldig sammensveiset klubb som vil få det til. Et veldig fint og profesjonelt opplegg, og jeg har ingen sure miner når jeg drar herfra, absolutt ikke.

Utrolig lojal

Han endte på 54 kamper og fire scoringer for klubben etter overgangen fra Øygarden i 2021. Marthinussen angrer definitivt ikke på valget om å komme til KIL.

- Absolutt ikke. Jeg skulle helst sett at jeg hadde spilt litt mer enn det jeg har gjort, men når jeg ser tilbake på tiden min i KIL, så har det vært en fin reise, med opprykk og nå ligger vi i toppen av OBOS-ligaen. Jeg kommer aldri til å glemme tiden min her.

Sportslig leder Espen Nystuen retter en stor takk til Marthinussen for bidraget hans i klubben, og kan nesten ikke få fullrost ham nok.

- Sander er en utrolig lojal spiller, som aldri har klaget til tross for at han ikke har fått så mye spilletid som hverken han eller vi som klubb ønsker. Hans profesjonalitet er et eksempel til etterfølgelse, sier Nystuen, og legger til:

- Vi ser at Sander hadde vært fin for oss å ha ut sesongen, men samtidig ønsker vi også å hjelpe ham videre når han får muligheten til det som kan bli et opprykk med Arendal. Noen ganger må man også ta noen valg som er det beste for spilleren.

Annonse fra Obos-ligaen: