Martin og Martin fikset poeng for KIL

Grorud tok ledelsen to ganger, men KIL nektet å tape. Martin Tangen Vinjor og Martin Hoel Andersen scoret hvert sitt i en kamp de røde kunne vunnet ut fra spill og sjanser.

Kongsvinger - Grorud 2-2 (1-2)

KIL skulle reise seg etter cupexiten på Eidsvoll og lovet å gå ut i hundre da Grorud kom på besøk mandag kveld. Og med Harald Holter og Adem Güven tilbake i startoppstillingen, kunne det blitt ledelse allerede etter minuttet, da Güven var nær å komme på ballen i feltet etter flotte kombinasjoner.

Men etter flere fine tendenser, var det i stedet bortelaget som fikk en drømmestart på kampen. På en suser av et langskudd dundret Preben Mankowitz ballen i nettet bak August Strömberg i det syvende minutt.

Etter det bølget spillet litt frem og tilbake, før KIL skapte sin første store målsjanse etter 23 minutter. Martin Hoel Andersens skudd ble avverget til corner.

Godt KIL-press ga så endelig uttelling etter 35 minutters spill. Güven jaget og Vinjor fulgte opp. Ballen endte hos Sander Marthinussen som kunne forsere noen steg og lade for skudd. Etter en blokkering havnet kula i føttene til Tangen Vinjor, som kaldt kunne legge den til rette og banke inn utligningen.

Ikke lenge etter jublet Grorud for en ball i nettet, men KIL slapp med skrekken, etter at dommeren var ute og konfererte med assistentdommeren. Flagget kom korrekt i været og ingen scoring.

Idet omgangen var i ferd med å ebbe ut, flyttet KIL opp for et langt innkast. Grorud snappet ballen, kontret effektivt og plutselig var Oslo-laget i ledelsen igjen.

I åpningsminuttene av andre omgang føk KIL ut fra startblokkene. Güven både ropte på straffe etter å ha gått i bakken og blåste en stor sjanse over mål fra god posisjon.

Med et drøyt kvarter igjen på uret skrek hele Gjemselund på straffe da Güven nok en gang gikk i bakken. I stedet for å peke på straffemerket slik alle i rødt ville, valgte kveldens dommer å gi KIL-veteranen gult kort.

KIL kjørte på for å score og presset Grorud langt ned på egen halvdel i et fullstendig powerplay. Til tross for dominansen lot sjansene vente på seg.

Derfor var så ekstra gledelig da Martin Hoel Andersen ekspederte et flott innlegg fra Kristian Jahr i nettmaskene til 2-2 og hjemmejubel på Gjemselund.

Kongsvinger fortsatte å skape sjanser også etter scoringen og Hoel Andersen fikk to gode muligheter til. Dessverre ble det ikke uttelling på sluttspurten, og det endte med ett poeng.

Mål: 0-1 (7.), 1-1 Martin Tangen Vinjor (36.), 1-2 (46.), 2-2 Martin Hoel Andersen.

Tilskuere: 1355.

Slik stilte KIL: August Strömberg - Kevin Egell-Johnsen, Kristian Jahr, Per-Magnus Steiring (Fredrik Holmé fra 46.), Victor Grodås - Sander Marthinussen (Mathias Gjerstrøm fra 62.), Harald Holter (Mac Laham fra 74.), Jesper Grundt (Ludvig Langrekken fra 74.), Martin Tangen Vinjor - Martin Hoel Andersen (Tobias Bjørnebye fra 90.), Adem Güven.