Trace Murray har signert

KIL har signert backen Trace Murray. - Ekstreme fysiske ferdigheter.

Annonse:

Nok en spiller er på plass på Gjemselund inn mot den kommende sesongen. Denne gang er det høyrebacken Trace Murray som har blitt enig med klubben om en 2-årsavtale.

- Det er godt at ting endelig er på plass, forteller en blid Trace Murray kort tid etter at kontraktspapirene var undertegnet. 

Murray spilte sist for Grorud i 2020-sesongen, og var med på lagets opprykk i 2019 og den påfølgende sterke prestasjonen i fjorårssesongen. Nå er 28-åringen klar på at de positive opplevelsene skal fortsette i KIL.

- Det har vært fine opplevelser å ta med seg fra tiden i Grorud. Og det ligger jo i planene mine at vi skal ha gode opplevelser her også. Det er derfor jeg er her, fortsetter Murray. 

- Smigrende

28-åringen har også fått med seg KILs historie i fotballsammenheng, og dro kjensel på flere kjente ansikt på lagbildene i peisestua. 

- KIL er en klubb med historie. Det er smigrende at KIL er interessert i meg, og det prosjektet som er her trigger meg, forteller Murray overbevisende og fortsetter:

- Det er mange gode spillere her, og det er tydelige ambisjoner. Det liker jeg. 

My Post (51)
Rask og sterk høyreback: Trace Murray signerte onsdag for KIL. 

Høyrebacken skryter også av KILs valg av hovedtrenerteam. 

- Det er spennende unge trenere her. Jeg har sansen for unge trenere som får muligheten. 

Murray besøkte klubben for å se på forholdene tidligere denne uken, og slutter seg nå fullverdig til KIL. Det skal bli godt å komme i gang hos sine nye arbeidsgiver innrømmer 28-åringen.

- KIL tok jo et steg ned i fjor, og de planene som jeg er presentert  for å snu ting liker jeg. Det er det jeg ønsker å være med på, og det skal bli kult å komme i gang. 

Forventer en sulten gjeng

Murray begynte fotballkarrieren i hjembyen Hønefoss, før Skeid kom på banen i 2011. To år senere ble det spill for Grorud, en klubb han var i frem til 2016 da Hønefoss igjen ble klubbadressen. Fra 2018 har Grorud vært Murrays arbeidsgiver, før nå fotballkarrieren fortsetter på Gjemselund. Og på sin nye hjemmebane forventer Murray å møte på en motivert gjeng i garderoben. 

- Jeg forventer at jeg kommer til en sulten gjeng. Vi har en utfordrende sesong foran oss, og skal vi lykkes må vi dra i samme retning alle mann, forteller backen og legger til at det kun er knallhardt arbeid som må til for å oppnå klubbens ambisjoner. 

Murray kan bekle en rolle både som venstre- og høyreback, og det er sistnevnte posisjon han er tiltenkt i KIL.

- Jeg er høyrebeint, men kan fungere godt på begge sider. Mine kvaliteter som fotballspiller kommer nok best frem i en friere rolle offensivt, forteller Murray videre og ler ydmykt på spørsmålet om farten hans. 

- Det er ikke opp til meg å bedømme, men jeg kan løpe, avslutter KILs nysignering. 

- Ekstreme fysiske ferdigheter

Sportslig leder i KIL, Espen Nystuen, skryter av KILs nysignering og er klar på at dette er en god forsterkning for klubben.

- Vi har vært på utkikk etter en høyreback i en periode, og sier oss godt fornøyd med å få på plass en spiller som Trace. Han har over mange år vært en viktig spiller for Grorud. Og med sine ekstreme fysiske ferdigheter i form av fart og styrke, i tillegg til andre ferdigheter, så mener vi han kan passe godt inn i de planene vi har. 

Nystuen forteller også at Murray kommer inn med erfaring som KIL kan dra nytte av. 

- Etterhvert har han også fått opparbeidet seg en god porsjon rutine, og vi får inn en lederskikkelse. De siste årene har han i tillegg vært med på mange gode opplevelser med Grorud. Først et opprykk, deretter en imponerende prestasjon i OBOS-ligaen. Det er slike positive opplevelser vi håper han kan fortsette med i KIL-trøya, avslutter Nystuen.

Murray har signert på en avtale ut 2022 med klubben.

Trace Akino Murray

  • Født: 31. januar 1993

  • Posisjon: Høyreback

  • Tidligere klubber: Grorud, Hønefoss, Skeid

  • Aktuelt: Signert en 2-årsavtale med KIL

Annonse fra Obos-ligaen: