Nok en KIL-spiller til russisk toppserie

Aleksey Gorodovoy er klar for den russiske storklubben Rubin Kazan. – En drøm i oppfyllelse, sier keeperen.

Annonse:

25-åringen kom til KIL for to år siden med et klart mål om å utvikle seg til å bli så god at han fikk sjansen til å spille i russisk Premier League.´

I går gikk drømmen hans i oppfyllelse.

Gorodovoy skrev nemlig under en kontrakt med Rubin Kazan – en av de største klubbene i Russland. 

- Jeg er veldig glad nå. Rubin Kazan er en stor klubb med en flott historie. Det har vært dialog med dem lenge, prosessen har tatt tid, men nå har det endelig gått i orden, sier en veldig fornøyd 25-åring. 

- Det blir et stort steg opp for meg, men jeg har fått beskjed at jeg har gode muligheter til å kjempe om førstekeeperplassen. Jeg er ambisiøs og jeg skal være førstekeeper. Det er målet, legger russeren til.

I siste liten

Aleksey Gorodovoy har de siste dagene vært på Kongsvinger. Keeperen forteller at han var på vei til å forlenge kontrakten med KIL. 

Men så dukket muligheten i russisk Premier League opp – egentlig i siste liten.

- Sånn er fotballen. Det skjer fort når det først skjer. Det har vært dialog med Rubin Kazan tidligere, så har det drøyd, men nå er det altså i orden. Dette er stort for Aleksey og det er stort for oss også, sier KIL-sjef Espen Nystuen.

Aleks1
Aleksey sammen med Sigmund Dalsberget for å fullføre papirarbeidet.

- Det er dette jeg har drømt om siden jeg var liten. Målet har vært å spille i russisk Premier League. Nå får jeg muligheten til det. Jeg skal gjøre mitt beste. Det er en drøm som går i oppfyllelse, kommenterer Gorodovoy.

Flere blir sett 

Keeperen blir dermed en av mange KIL-spillere som de siste årene har gått fra KIL til større klubber og ligaer, både nasjonalt og internasjonalt.

- Det er en fin utviklingsklubb. Det viser seg at flere og flere spillere går fra KIL til mye større klubber. Alle jobber hardt og det er mange som følger med på KIL, både i inn- og utland. Det er god reklame for oss spillere å spille i KIL, kommenterer 25-åringen.

- Vi har sett Aleksey har et voldsomt potensial, vi hadde håpet å jobbe videre med han, men sånn er det. Han skulle komme til oss, stå for oss og vi hadde et mål om å utvikle han inn i russisk Premier League, sier Nystuen.

Aleks4
Flere klubber har vært interessert i KILs russiske keeper de to siste årene.

- Målet er oppnådd, og vi er svært fornøyd med det. Andre spillere vil se at det er voldsomme muligheter ved å spille fotball i Kongsvinger, legger KIL-sjefen til. 

Takker alle

Før Gorodovoy signerte for KIL foran 2017-sesongen hadde keeperen vært i klubben allerede fra høsten 2016. 

Den perioden var viktig for valget hans å komme til klubben.

- Jeg måtte akklimatisere og vurdere nøye om dette var noe for meg eller ikke. Mange russere er redde for å flytte seg ut i Europa, for det er veldig annerledes. Men jeg fikk en så bra start her og tiden min i KIL har vært veldig fin, sier han.

- Det er et fantastisk miljø og jeg har fått mange gode venner. Alle er vennlige og hjelpsomme, legger han til

Og viktigst av alt i følge Gorodovoy: 

- Det jobbes hardt. Det er en fint drevet klubb med et proft opplegg. Klubben er god på å utvikle folk for alle ønsker å bli bedre. Sånn sett er klubben perfekt for unge spillere som vil utvikle seg.

- Avslutningsvis ønsker jeg å takke alle de fantastiske folkene i og rundt klubben. Jeg setter stor pris på hjelpen jeg har fått. Det har gjort at jeg har nådd målet om å havne i Premier League, avslutter Gorodovoy. 

- Både Aleksey og vi som klubb må klappe oss selv på skuldra. Vi ønsker også å takke Aleksey for innsatsen og ønsker han masse lykke til videre. Det blir spennende å følge han videre, kommenterer KIL-sjefen til slutt.

Aleks5
Aleksey Gorodovoy avbildet sammen med tidligere KIL-keeper Tobias Trautner.
Aleks2
- Jeg har fått mange venner i KIL, sier Aleksey. Her avbildet sammen med Adem Güven og Ridouan Essaeh.
Aleks3
Aleksey Gorodovoy ble populær blant den yngre garde også.
Annonse fra Obos-ligaen: