Nominering av spillere til Sone Kongsvinger

Det er frist for å nominere spillere som er født i 2009 og 2010 til Sone Kongsvinger 19. august.

Annonse:

Spillere født i 2009 og 2010 skal nomineres inn til sonelag innen fredag 19. august 2022.

For spillere født i 2007 og 2008 er det kretslagstilbud (og toppgruppe jenter), ikke sone.

Info om Landslagsskolen

Det året man fyller tolv år starter Landslagsskolen opp med sonelagsaktiviteter i alle landets fotballkretser og varer helt til våren man blir fjorten år. Kretslagene starter opp våren det året man fyller tretten år og varer helt til våren det året man fyller seksten år.

Sonelag

Hva er et sonelag?

NFF Indre Østland strekker seg fra Kongsvinger i sør til Dovre i nord, fra Engerdal i øst til Skjåk i vest. Med bakgrunn i denne geografien er fotballkretsen inndelt i fem soner.

Klubbene fra Flisa og sørover i Glåmdal tilhører sone Kongsvinger, som driftes av Kongsvinger Toppfotball og KIL Fotball i samarbeid med NFF Indre Østland.

Hvem er sonelaget for?

Vi leter etter spillere som elsker å spille fotball, har et sterkt eierskap til egen utvikling og et godt nåværende fotballferdighetsnivå.

Hvorfor eierskap til egen utvikling? Det er fordi vi tror spillerne med disse egenskapene blir best til slutt.

Hvorfor et godt nåværende fotballferdighetsnivå? Det er fordi landslagsskolen og sonearenaen skal være en referansearena på godt nivå.

Eierskap til egen utvikling kan kjennetegnes med følgende stikkord:

Trener mye
En forutsetning for å bli god er mye trening. Vi leter derfor etter spillere som har trent og trener mye. Spillere som øver på egenhånd med ball, kjører styrkeøvelser etter fellestreninga osv.

Tilstedeværelse 
Like viktig som antall treningstimer, er tilstedeværelse i den enkelte økta. Vi leter etter spillere som lever seg inn i aktiviteten og som gir alt for å vinne sine «kamper i kampen».

Tester egne grenser 
Skal man ha utvikling, så må man i dag prøve på det man ikke klarte i går. Vi leter etter, og ønsker å legge til rette for, spillere som går ut av komfortsonen. Spillere som forsøker å dra av lagets beste forsvarspiller, som tar det ekstra draget, som bruker venstra, selv om høyre er bedre, osv.

Nysgjerrige og reflekterte 
Vi leter etter spillere som er sine egne trenere. Spillere som tenker igjennom «Hva det var jeg gjorde bra, og hvorfor?» og «Hva kunne jeg gjort bedre, og hvordan?». Spillere som aktivt innhenter kunnskap og som lytter til råd fra trenere og medspillere.

Hvordan foregår oppstarten av sonelaget?

Det er tre sonesesonger:

  • Sonesesong 1: Januar-juni våren G/J 12 år.
  • Sonesesong 2: September G/J 12 år – april G/J 13 år.
  • Sonesesong 3: September G/J 13 år – april G/J 14 år.

I januar året spillerne fyller 12 år begynner sonelagstilbudet. Denne første sonesesongen som er våren G/J 12 år, er alle nominerte spillere med på de 10 treningene det halvåret.

I starten av sonesesong 2 og 3 arrangeres det uttakstreninger for å lande på en treningsgruppe på rundt 20 spillere, som har treninger fra september til april. Klubbene nominerer inn spillere til uttakstreningene. Alle klubbtrenere inviteres til å delta i uttaksprosessen. Ta kontakt med Erik Gusterud på [email protected] eller telefon +47 916 44 471 om du ønsker å være med. Med så mange spillere må det vises forståelse for at vi ikke kan gi skriftlige tilbakemeldinger til ikke uttatte spillere på hvorfor de ikke ble tatt ut, men når klubbtrener deltar i uttaksprosessen er vedkommende tett på prosessen og ser selv sine spillere opp mot andre nominerte spillere i sonen.

Hvordan kan min klubb nominere spillere til sonelaget?

Det skal være én nominasjonsansvarlig i klubb som gjennomfører prosessen i egen klubb og som sender inn nominasjon til fotballkretsen.

For at din klubb skal nominere spillere til sonelaget må man følge denne lenken for å fylle ut et digitalt skjema og sende inn senest fredag 19. august 2022:

Nominasjon til Landslagsskolen i NFF Indre Østland - Formstack

Det er spillere født i 2009 og 2010 som skal nomineres inn i dette skjemaet nå i august.

Merk: Det fylles inn et skjema per spiller. Skjemaet må derfor fylles inn flere ganger dersom det nomineres flere spillere. Klubben skal nominere spillerne i rangert rekkefølge. Det brukes kun som ekstra informasjon inn mot uttaksprosessen.

Hva koster deltakelse på sonelaget?

Deltakelse på sonelag koster penger. Det arrangeres uttakstreninger i september/oktober før en tropp blir tatt ut. Det koster kr. 150,- pr. spiller pr. uttakstrening. Denne fakturaen sendes til klubbene. For spillere som blir tatt ut til sonelaget koster det kr. 150,- pr. trening gjennom sonelagssesongen. Klubbene faktureres kr. 1500,- for 10 økter på høsten og kr. 1500,- for 10 økter på våren. Årsplanen til sonelagene finner du ved å klikke deg inn på sonelag på NFF Indre Østland sine websider (så fort årsplanene er klare) eller her på www.kil.no.

Mer informasjon om Sone Kongsvinger kommer senere. 

Annonse fra Obos-ligaen: