NTG-gutt viser seg fram

Den lokale unggutten Jesper Holt har trent fast med KIL de siste ukene.

Annonse:

Gruegutten (født 2002) har siden treningsoppstart trent fast med KILs A-lag, og 19-åringen er tydelig på at det har vært noe som har gitt han mersmak. 

- Det har vært moro å få være med. Bare det å få trene skikkelig igjen har vært godt. Man merker jo at det er mye tøffere fysisk, og at tempoet er noe helt annet på øktene med A-laget enn det jeg har vært med på før.

Holt har vært med på A-lagets økter tidligere, men det kun i kortere perioder. Det er først nå etter treningsoppstart unggutten har fått kjenne på hvordan hverdagen er for KIL-spillerne. Og den bratte læringskurven en slik hverdag kan gi er noe Jesper er tydelig på at kan være nyttig for hans egen utvikling som fotballspiller. 

- Akkurat det tror jeg bare er positivt. Det vil pushe meg til å utvikle meg raskere. 

IMG_0642
Til skogs: I forrige uke ble KIL-gutta tatt med ut for en tur i skogen. Gruegutten Jesper Holt beit godt fra seg i kulda.

- Vrient å selge lodd

For en vaskeekte Gruegutt som det Jesper er så ler han på spørsmålet om hvor hjertet ligger. Men han må innrømme raskt at hjertet banker for hjembygda. 

- Hjertet er grønt og hvitt, det er det. Men nå har jeg vært en del av klubben og bodd i Kongsvinger i noen år, så man kjenner jo at man får en god tilhørighet til klubben. Samtidig er det vrient å selge lodd til inntekt for KIL til for eksempel bestemor, ler 19-åringen og legger til  "feiden" som har vært mellom Grue- og KIL-fotballen ikke er så tilstedeværende for den yngre generasjonen.  

Holt er uansett overbevisende når han forteller om hvordan det har vært å være juniorspiller i nettopp KIL. 

Månedens vinner: Jesper Holt har plukket poeng i internkonkurransene på treningsfeltet og stakk av som månedens vinner i januar. 
Månedens vinner: Jesper Holt har plukket poeng i internkonkurransene på treningsfeltet og stakk av som månedens vinner i januar. 

- Det har vært veldig bra for meg å være i KIL. Drømmen er jo en proffkontrakt på lengre sikt, så ser jeg jo selvfølgelig at det er et stykke fram dit. Det er mange gode yngre fotballspillere i klubben som jager samme mål, men jeg skal ihvertfall gi mitt beste. 

Skryter av KIL og NTG

Med januar som et avsluttet kapittel ble klarte også 19-åringen å plukke nok poeng for å ta med seg den uhøytidelige kåringen  "Månedens spiller" etter gode prestasjoner gjennom ulike internkonkurranser.

- Det var morsomt det. Ting har gått bedre og bedre føler jeg, fortsetter den sympatiske unggutten og skryter av KIL. 

- Det er en utrolig fin gruppe å trene sammen med. Det har gått veldig raskt det å bli kjent med gruppa. Fotballmessig er det god kvalitet, og man setter høye krav til hverandre. Det gjøres ikke forskjell på de yngre eller de mer etablerte. Hvis man ikke leverer så får man høre det, og det liker jeg godt. 

Jesper forteller også at det løpet han har vært igjennom de siste årene på NTG har gitt han de riktige forutsetningene for å kunne lykkes på fotballbanen.

- Den stigen jeg har fulgt gjennom NTG har fungert veldig godt for meg. Den oppfølgingen jeg har fått fra trenerne har vært god, og de vet å komme med gode konkrete tilbakemeldinger på hva man må jobbe med. Opplegget jeg har fått gjennom årene på NTG er helt klart noe jeg anbefaler, avslutter den talentfulle Grue-gutten.

IMG_9254
Trener fast med laget: Ungguttene Jesper Grundt og Jesper Holt trener nå begge fast med KILs A-lag. Her sammen med mer rutinerte Adem Güven.

 

Annonse fra Obos-ligaen: