Ny danske inn: - En skikkelig fighter

Den danske venstrebacken Emil Arendrup Nielsen (23) har skrevet under på en treårskontrakt med KIL.

Annonse:

- Det føles riktig bra, og jeg gleder meg utrolig mye til å komme i gang og til den første treningen i morgen. Jeg vet ikke så mye, men KIL er en tradisjonsrik klubb og en klubb som vil opp på øverste nivå igjen. Det tiltaler meg, sier Arendrup Nielsen.

Han beskrives som en kriger, både av nye og tidligere kjenninger.

- Jeg håper å bidra med en vinnermentalitet, hardt spill og en god fysisk pakke. Jeg kan løpe masse og hjelpe laget når det er bruk for det.

For bare noen dager siden visste 23-åringen lite om KIL. Nå er han allerede på plass, har signert papirene, gjennomført den medisinske testen, hilst på klubbens andre danske i Lucas Haren og spist middag med hovedtrener Johan Wennberg.

- Jeg har ikke sett så mye av laget, og før i går visste jeg ingenting. Så det gikk hurtig, sier han med et smil.

Men Arendrup Nielsen var klar med en gang.

- Ja, jeg visste det med en gang. Jeg synes det virker som et spennende prosjekt, som jeg har lyst til å være en del av.

Les også: Mbow har signert: - En brutal fysisk pakke

Overgangen ble sluttført på deadline day, og backen er klar til å bidra fra dag én.

- Vi har vært på utkikk etter en venstreback lenge, og Emil er en spiller vi har sett mye på. Det er en venstreback som også kan spille stopper. Emil er en skikkelig fighter, som løper opp og ned hele tiden, kaster seg inn i dueller, kliner til og er en treningsspiller. Han jobber knallhardt hele tiden og er uredd, sier KIL-sjef Espen Nystuen.

Nielsen kommer fra dansk fotball, og er dermed i full gang fra første stund.

- Han kommer fra Vendsyssel, som ligger blant de øverste lagene i 1. divisjon i Danmark. Aalborg og SønderjyskE er allerede klare for opprykk, og ettersom de ikke har noe mer å spille for, er de villige til å slippe ham nå. Emil har spilt fast for dem i de årene han har vært der. Han er kampklar og godt trent.

Annonse fra Obos-ligaen: