Ny verdifull Mapei-test: - Veldig nyttig

KIL har nå de beste forutsetninger for å gå inn i den avgjørende delen av sesongen best mulig fysisk rustet.

Annonse:

Nok en gang har Dr. Ermanno Rampinini og hans team fra Mapei Sport vært på Kongsvinger og gjennomført tester av KIL-troppen.

De regnes som noen av verdens beste fagfolk innen fysisk trening i fotball, og italienerne har jobbet med store klubber som Juventus, Roma og Marseilles.

- Vi samlet som vanlig inn informasjon om den fysiske tilstanden til spillerne. Det er veldig viktig nå, fordi vi er nær slutten av sesongen. Det er veldig viktig å opprettholde en god fysisk kapasitet – som gir større sjanser for å opprettholde formen – i det som kanskje er den viktigste delen av sesongen, sier Rampinini. 

De analyserer troppen i sin helhet, men går også ned i dybden på enkeltspillere.

- Det er viktig med en generell ide om lagets tilstand, for da kan man justere mengden i ukene som kommer. Men det er enda viktigere å se på det individuelle, slik at man kan optimalisere best mulig for hvert enkelt individ i troppen. Det er lettere å si enn å gjøre, men det er målet, sier italieneren med et smil.

- Er det annerledes nå sent i sesongen enn det har vært tidligere?

- Det er veldig forskjellig. I begynnelsen av sesongen, spesielt i Norge, kommer man fra en lang oppkjøring etter hvile. Så begynner man med kamper og mye arbeid i mange måneder. Utover i sesongen, med mange kamper og hard trening, begynner noen spillere å vise tegn til utmattelse etter en lang sesong. Derfor må man kanskje i de kommende ukene gjøre ting litt annerledes enn tidligere med hver enkelt.

(Artikkelen fortsetter under):

305668506_811187666579174_1820721977168942267_n.jpg

Den generelle statusen på KIL-troppen er god, mener Dr. Rampinini. Ettersom samarbeidet har vart over mange år, blir det også tilsvarende bedre grunnlag for tall og sammenligninger.

- Nå har vi mulighet til å sammenligne med mange tidligere tester. Både fra i år, men også tidligere sesonger. Det er veldig viktig, for det kan gi deg et bedre bilde på hvor vi står. Generelt er tilstanden ganske god. Individuelt er det noen ulike situasjoner.

Det kan naturligvis også ha sammenheng med at noen har spilt nær samtlige minutter, mens andre har vært syke eller skadet over en kortere eller lengre periode. Det tas det naturligvis hensyn til, når det lages individuelle råd og planer.

Les også: Viste italienerne unike Finnskogstua

Med få kamper igjen av året, der det handler om å være friske, raske og mest mulig klare for å gi alt i delen som gjenstår, blir tallene også svært verdifull informasjon og støtte for Eirik Mæland og trenerteamet.

- Vi overvåker situasjonen daglig og ukentlig med vårt eget team og gjennom målinger, og forsøker naturligvis alltid å tilpasse opplegget best mulig både for gruppa og for enkeltspillene. Samtidig er det klart at tilgangen til disse rapportene jevnlig, utarbeidet i dybden av denne gjengen, gir oss et svært godt verktøy å jobbe ut fra i tiden som kommer. Dette er veldig spennende, lærerikt og ikke minst nyttig, sier KIL-trener Mæland.

Annonse fra Obos-ligaen: