Viste italienerne unike Finnskogstua: - Et helt fantastisk sted

Seks italienere, fire nordmenn og en finne går inn i en badstu. Hvem fyrer mest?

Annonse:

Det kunne vært begynnelsen på en vits, men det er faktisk en beskrivelse av hva som foregikk dypt, dypt inne på Finnskogen denne uken.

Dr. Ermanno Rampinini og hans team fra Mapei Sport har igjen vært på Kongsvinger og gjennomført tester av KIL-troppen. De regnes som noen av verdens beste fagfolk innen fysisk trening i fotball, og italienerne har jobbet med store klubber som Juventus, Roma og Marseilles.

Etter flere år med godt samarbeid, syntes KIL Toppfotball at det var på tide å vise dem noe mer av vårt herlige nærområde. Valget falt på en naturopplevelse i vakre omgivelser på idylliske Finnskogstua, om lag tre mil fra Kongsvinger.

- For meg er det første gang jeg er i skogen på denne måten. Da Espen først fortalte at vi skulle ut i skogen, og ba oss ta med varme klær, visste jeg ikke helt hva jeg skulle forvente. Hvordan er stedet? Hva skal vi gjøre der? Hvilke dyr vil vi møte på?

Dr. Rampinini ler når han tenker på tilbake på den overraskende beskjeden. Litt utpå kvelden hadde han tatt badstue med finske Mika Lehkouso som tok sjefsansvar for ekstra oppvarming, badet i det kalde vannet i innsjøen, spist finnbiffgrye og hatt en hyggelig opplevelse med sine kollegaer i den trivelige hytta.

- Dette er et fantastisk, fantastisk sted, og det har vært en helt strålende dag. En nydelig innsjø, et utrolig sted, veldig god mat, og ikke minst herlige mennesker, som til syvende og sist jo er det aller viktigste, sier Rampinini.

Les også: Ny verdifull Mapei-test: - Veldig nyttig

Gjengen tok hyppig bilder for å forevige opplevelsen, og han fastslår at dette er noe å fortelle om hjemme.

- Dette er absolutt et sted å besøke. Det er veldig annerledes fra Italia, men definitivt et sted som er verdt å se.

Også det å ta badstue og hoppe i en kald sjø, var nytt for Mapei-gjengen.

- Jeg har ikke prøvd det med disse temperaturene før! ler Dr. Rampinini.

- Jeg har prøvd badstue før, men inne i denne badstua var det en spesialist. En finsk spesialist, som hele tiden øket temperaturen og luftfuktigheten. Så det var litt annerledes enn italienske badstuer. Det kan man trygt si.

- Og jeg heller ikke svømt i en innsjø, som etter min mening holdt en temperatur på minus 10. Det var veldig, veldig kaldt, men en fantastisk opplevelse.

(Artikkelen fortsetter under):

306133689_622647112781804_4229702530403648003_n.jpg

Tidligere på dagen fikk de også forsøkt seg på lerdueskyting hos Skogen Jaktskytterklubb på Lundersæter.

- Vi takker så mye til Thor og Ole for at vi fikk komme og for veiledning. Men få notert her at jeg slo Espen som jakter regelmessig ganske klart, sier en ikke ustolt markedsansvarlig Rune Lundgren med et bredt glis.

Finnskogstua ligger på ei halvøy i innsjøen Skasen på Finnskogen, og er omgitt av vann, badestrand og skog. Den eies og drives av familien Torgersrud.

Kveldens vertskap, som også sto for den deilige maten fordelt på tre retter, var som vanlig Ingrid Torgersrud og Kari Anne Græsberg. De har begge ønsket folk velkommen siden starten i 2006.

- Vi har enten ren utleie eller helpensjon, og har veldig mye lunsj til lunsj med bedrifter. Men privatpersoner kan også leie her. Enten hele hytta og lage mat selv, eller med servering. Kari Anne og jeg har jobbet her helt fra starten, så vi har holdt på i 15 år, sier forteller Ingrid med et smil.

Som de fleste andre steder opplevde de en nedgang i koronaperioden, da det var merkelig stille selv til Finnskogen å være, men nå er stedet ganske populært og bookingene kommer tett.

Hytta har plass til 20 personer, og det er også tilrettelagt for kurs- og konferanser.

Foruten å fyre opp badstua i forkant, låner de blant annet ut kajakk, kano og SUP-brett. Tilbudet er åpent hele året, og om vinteren skjæres det hull i isen for bading etter et besøk i badstua.

- Da kan isen bli opp til 40 centimeter tykk, så da er det mannen som må til pers for å lage hull. Det er veldig populært, smiler Ingrid.

Se for øvrig finnskogstua.no for mer informasjon. 

Annonse fra Obos-ligaen: