432820224_1599211780853952_6636603665514423967_n

Nytt Mapei-besøk: - Jeg har økt med flere kilometer per kamp

Denne uken har KIL Toppfotball nok en gang hatt besøk av italienske Mapei Sport. De anerkjente ekspertene på fysisk trening i fotball har testet formen på troppen før sesongstarten.

Annonse:
S Kongsvinger-Ranheim TF (2-1) 01.04.2024 17:00 Gjemselund 1 kunstgress 11er
OBOS-ligaen
TV 2 Play
U Lyn-Kongsvinger (1-1) 07.04.2024 17:00 Nadderud stadion
U Kongsvinger-Egersund (3-3) 15.04.2024 19:00 Gjemselund 1 kunstgress 11er
S Levanger-Kongsvinger (1-2) 20.04.2024 16:00 TOBB ARENA Levanger
S Kongsvinger-Start (3-0) 27.04.2024 16:00 Gjemselund 1 kunstgress 11er

Harald Holter har mange sesonger i KIL bak seg, og også vært innom Stabæk. I sine over ti år i norsk toppfotball, mener han at den største endringen har skjedd på det fysiske og intensiteten.

- Alt går veldig fort, og vi har GPS-system og det skal sprintes mye. Vi har mye fokus på det, og setter opp treningene på det også. Bodø/Glimt og Brann har vært spinnvilt gode på det. Det samme fokuset var ikke der før. Og så handler det om å få med fotballen i det. Vi er på vei, og klarer vi det, kan vi bli veldig, veldig bra.

SESONGKORT: Her kan du sikre deg din plass kommende sesong!

Strategien er ikke ny, og KIL Toppfotball har vektlagt treningsprosessen tungt over tid. Likevel tar man steg hele tiden, og gjennom kontinuitet og langsiktig tankegang, har samarbeidet med Mapei Sport utviklet seg.

- Det er jo ikke slik at vi har begynt med dette nå. Eirik Mæland var for eksempel knallfin på dette. Han var opptatt av å pushe hardt og at vi skulle stå kamper ut, og løpe over motstanderne i enkelte kamper. Teamet som er her nå er også veldig dyktige på dette.

Flytte grensene

Med unntak av kneskaden for noen år siden, har Holter vært med på de aller fleste Mapei-testene siden samarbeidets begynnelse. Dr. Ermanno Rampinini og hans team er anerkjent som noen av verdens beste på fysisk trening i fotball, og har samarbeidet med flere av klodens største fotballklubber.

Mapei er også inne på eiersiden i Serie A-klubben Sassuolo.

- Vi har tall på hva de beste gjør og hvor de ligger, og så handler det for vår del om å skyve grensene og forsøke å komme oss dit.

Tallene brukes svært flittig av trenerteamet og det sportslige apparatet i planleggingen og gjennomføringen av hverdagen, men spillerne er også interesserte i egen utvikling.

- Jeg følger veldig med på mine egne tall. Jeg har flyttet dem ganske langt de siste sesongene. Det har gjort at jeg er blitt mye bedre også. Vi må flytte grensene dit. Vi er på vei, men det tar litt tid, sier Holter.

Enorm forskjell fra nedrykksåret

- Hvilke parametere har du forsterket mest?

- Det er først og fremst total distanse og sprintmeter. Vi får sykt nøye analyser etter hver test, og statistikk på GPS etter hver trening og kamp. Jeg har økt med flere kilometer per kamp fra nedrykkssesongen i 2020. Det er et ganske enkelt parameter, men det er også ganske tydelig.

- I tillegg legger vi inn dette med intensitet, og det måler de ved å se på høyhastighetsaksjoner over 20 kilometer i timen. Vi har tall på hva de beste gjør, og ser hvor vi skal. Jeg har flyttet meg langt, men har fortsatt et stykke igjen. Da er det fort Serie A vi måler oss mot. Det er fortsatt et stykke igjen, men er det én ting vi kanskje kan matche dem på, er det de greiene her.

- Hva er den største forskjellen på en Serie A-spiller og Harald Holter?

- Hehe, det er ganske mye. Men dette handler om det vi kan trene og gjøre noe med. Nærme oss å bli like bra fysisk som dem. De klubbene der henter jo spillere som har det fysiske, og i tillegg hele pakka. I KIL må du velge litt hva du får. Har du hele pakka, spiller du i Eliteserien eller høyere. Mange hos oss er klassespillere som har veldig gode ferdigheter på noe, men som kanskje mangler noe annet. Det er derfor man ennå spiller i KIL. Men så kan vi trene godt og forsøke å komme på et akseptabelt nivå, også på de svake sidene.

KIL serieåpner hjemme mot Ranheim, mandag 1. april. Avspark er 17:00. Har du ennå ikke kjøpt billett, kan du gjøre det her

Sesongpromo:


Annonse fra Obos-ligaen: