413786340_2038704293151765_5673759604293247007_n

Nytt tilskudd i trenerteamet: - KIL tør tenke annerledes

Petter Sjåholm Melø er ansatt som ny assistenttrener, og går inn i trenerteamet sammen med Johan Wennberg og Magnus Erga.

Annonse:

- Jeg fikk en telefon fra Espen, og etter en prat med ham og Johan syntes jeg det hørtes veldig spennende og interessant ut. Det er to ordentlig bra gutter her i Johan og Magnus, som jeg tror jeg kan samarbeide godt med. Jeg er imponert over hvordan klubben er rigget. Organisasjonen fremstår veldig profesjonell, og jeg er veldig glad for å få muligheten til å komme hit, sier 30-åringen.

Molde-karen har vært på plass på Gjemselund i noen dager allerede, og er i full sving med å se seg om etter leilighet. Samboeren er ventet å komme etter til Kongsvinger i løpet av vinteren.

Spillerne samles igjen etter ferien i dag, men administrasjonen og ledelsen har vært på plass en ukes tid allerede.

- De adminmøtene man har hatt, der vi går gjennom alt sammen; det virker som en veldig samlet klubb, med en gjeng der alle drar i samme retning. Det er noe jeg setter veldig høyt og ser på som veldig viktig.

Ble tidlig trener

Som 19-åring var Sjåholm Melø nødt til å gi seg med spillerkarrieren, etter å ha slitt veldig med skader. Lysten til å være i fotballen var sterk, så det ble naturlig å trene yngre lag i ungdomsavdelingen i moderklubben Træff.

Les også: Melder overgang til kontoret - Kristian Jahr er KILs nye speider

Så flyttet han etter hvert til Oslo og studerte coaching og idrettspsykologi på Idrettshøgskolen. Samtidig jobbet han i Holmen, i mange ulike roller. Han fulgte en årgang fra G13 til junioralder, var A-lagstrener og i en kort periode sportssjef, før tilbudet om å ta over som hovedtrener for moderklubben kom.

- Da flyttet jeg tilbake til Molde, men rakk vel å trene laget i en måned før korona kom. Da var det 15 måneder med énmetersregel på trening og noe ordentlig dritt, sier han med et smil.

Men da laget først fikk slippe løs, gikk det bra.

- Vi rykket opp fra Norsk Tipping-ligaen i 2021 og holdt oss i Post Nord i 2022. Så det gikk ganske bra.

Hentet til Jerv

Så kom ringreven Arne Sandstø på banen og ønsket Sjåholm til Grimstad. Han ble hentet til Jerv i februar 2023.

- Jeg så på det som veldig spennende å jobbe under Arne, og jeg fikk mye ansvar og det føltes som et naturlig steg å ta da. Så forsvant Arne til sommeren, halvveis i sesongen, og det må være lov å si at det var mye kaos i andre halvdel. Det var tøft å stå i det, men samtidig er det i hvert fall en fin erfaring å ha opplevd og masse læring i det også.

- Hvilket inntrykk har du hatt av KIL som klubb?

- Jeg har inntrykk av at det er en klubb som tør å tenke litt annerledes og har store ambisjoner. Som står for en type fotball som ligger mitt hjerte nært, og ønsker å styre og dominere kamper. Være offensive og stille høye krav til spillerne med hardt arbeid og godt presspill. Jeg tror at det er en veldig god match.

Les også: Skal jakte konkurransefortrinn i utvidet administrasjon

Sjåholm har rukket å ha mange gode samtaler med Wennberg og Erga i løpet av sine dager på Kongsvinger. Nå slutter han seg til et ungt trenerteam, der hovedtreneren er 32 år og de to assistentene 30 og 27.

- Johan og jeg kjenner ikke hverandre fra før, men vi har noen felles bekjente. Vi har vel sjekket litt referanser på hverandre begge to, og han har veldig gode referanser. Jeg skjønte ganske fort at vi er på bølgelengde og tenker ganske likt når det gjelder treningsprosess, spillestil, metodikk og de tingene der. Jeg gleder meg veldig til å jobbe med ham og Magnus, som også har veldig gode referanser, sier Sjåholm.

- Jeg kommer til å bidra med 100 prosent lojalitet, prøve å skape god stemning i gruppa og at vi har bra trøkk i hverdagen. At vi skal gjøre det som skal til for å komme oss opp og frem.  

Fint tilskudd

Mandag leder han årets første treningsøkt, sammen med resten av trenerteamet.

- Petter har fått veldig gode skussmål. Han var hovedtrener i egen moderklubb i Træff, og tok dem opp fra 3. divisjon og holdt dem i 2. divisjon med langt mindre budsjett enn konkurrentene. Han valgte å bli assistent i Jerv under Arne Sandstø og har fått veldig gode skussmål også der. Nå kommer Lars Bohinen inn der med et eget team, og vi har behov for en ressurs til på feltet sammen med Johan og Magnus, sier KIL-sjef Espen Nystuen og legger til:

- Petter er en ung gutt, som er flink på feltet. Fotballklok og jobber hardt, og blir et fint tilskudd til vår klubb og vårt trenerteam.

Annonse fra Obos-ligaen: