Øby klar for KIL

Olav Øby (23) går fra Sarpsborg 08 til KIL.

Annonse:

23 år gamle Olav Øby ble torsdag presentert som ny Kongsvinger-spiller. Midtbanespilleren kommer fra Sarpsborg 08.

- Midtbanespiller som kan spille flere posisjoner på midten. Han er veldig glad i å søke ball, god med ball og veldig fin høyrefot, sier KIL-sjef Espen Nystuen.

Og fortsetter:

- Seriøs og profesjonell type som ønsker å bli bedre. I tillegg har han rutine gjennom å ha spilt Eliteserie for Sarpsborg 08 og Kristiansund, samt spill i OBOS-ligaen for Follo og Strømmen.

Øby var på plass på torsdagens KIL-trening på Gjemselund. 

- Vi får en kar som kommer til å bidra fra dag én, mener KIL-sjefen. 

- Det føles bra

Midtbanespilleren var på lån i Kristiansund i fjor høst. Nå er han imidlertid glad for å være på plass i KIL på permanent basis. 

Olav trente med KIL for første gang i dag.
Olav trente med KIL for første gang i dag.

- Dert føles bra. Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven. Vi Kommer til å få et bra lag og vi skal virkelig kjempe. Det blir gøy, sier 23-åringen. 

- Fikk testet meg i Eliteserien som 18 og 19-åring. Veldig spennende. Har vært på diverse utlån for å få mer spilletid. Opplevd å ta nye steg hele tiden. Det har jeg tenkt å fortsette med. Det er spennende å signere for en fremadstormende klubb som Kongsvinger, fortsetter Øby. 

Midtbanespilleren gjenforenes også med Hans-Erik.

- Jeg gleder meg veldig til å samarbeide med han igjen. Meget dyktig, vi samarbeider godt og jeg har veldig tro på ham som hovedtrener. 

- Hvordan vil du beskrive deg selv?

- Jeg er en midtbanespiller som liker å ha ballen. Jeg har lyst til å bidra til den pasningsorienterte stilen. I tillegg er jeg seriøs og hardtarbeidende. Det ønsker jeg å vise. Jeg skal behandle ball bra og jobbe meget hardt for laget, svarer nyervervingen. 

Øby kommer inn portene på Gjemselund med ambisjoner.

- Jeg har lyst til å spille Eliteserie og å rykke opp med Kongsvinger hadde vært fint. Jeg skal spille og jeg skal utvikle meg som spiller.

- Veldig bra inntrykk

23-åringen gjennomførte den medisinske testen i dag tidlig og gjennomførte sin første økt med laget i formiddag.

- Det er mange unge gutter som virker veldig ivrig. Det digger jeg. Sånn sett synes jeg gruppa ser veldig fin ut og den kombinasjonen av litt mer rutine og mange sultne tror jeg kan bli veldig bra, avslutter Olav Øby.

KILs nyeste signering har før øvrig spilt 42 Eliteseriekamper for Sarpsborg 08 og Kristiansund, samt 53 kamper i OBOS-ligaen for Follo og Strømmen. 

Olav Øby

  • Født: 13. oktober 1994 (23 år)

  • Fødested: Sarpsborg

  • Posisjon: Midtbane

  • Tidligere klubber: Sarpsborg 08, Follo, Strømmen og Kristiansund

  • Aktuelt: Signert under på en 2-årskontrakt med KIL

 

Annonse: