Offensiv Wennberg: - Et KIL-lag å bli glad i

Johan Wennberg tar fatt på sin første hele sesong som hovedtrener med stor entusiasme. Her er en statusrapport før seriestarten

Annonse:
S Kongsvinger-Ranheim TF (2-1) 01.04.2024 17:00 Gjemselund 1 kunstgress 11er
OBOS-ligaen
TV 2 Play
U Lyn-Kongsvinger (1-1) 07.04.2024 17:00 Nadderud stadion
U Kongsvinger-Egersund (3-3) 15.04.2024 19:00 Gjemselund 1 kunstgress 11er
Levanger-Kongsvinger 20.04.2024 16:00 TOBB ARENA Levanger Logo for Eliteserien
Kongsvinger-Start 27.04.2024 16:00 Gjemselund 1 kunstgress 11er Logo for Eliteserien Billetter

- Hva ønsker du at KIL skal være?

- Uansett om vi spiller hjemme eller borte kommer vi til å ha en målsetning om å gå ut i hundre og ta tak i kampen. Dette er et lag jeg tror folk kommer til å bli glade i, som skal kjempe for hverandre, ha masse fart i spillet og energi i alle faser. I forsvarsspillet med dueller og forflytning og press, og offensivt med et mål om å komme oss til motstanderens mål så ofte som mulig for å skape masse situasjoner rundt det målet.

- Skal det gå hurtig fremover?

- Vi må nok til tider bearbeide, men hvis vi har muligheten til å skape noe med én pasning, skal vi heller gjøre det enn å bruke ti. Samtidig; hvis vi må bruke 10-15 pasninger for å skape sjanser, gjør vi det også. Det kommer an på motspillet vi møter. Hvis et lag presser oss høyt, kreves det ofte færre pasninger for å komme til deres siste linje. Men trolig kommer også en del lag til å legge seg lavt her, og det blir en tålmodighetsprøve - uten at vi av den grunn skal bli passive. Vi må fortsatt true med bakromsløp, innlegg og gjenvinningsbiten, som er et viktig prinsipp for oss.

- Det skal være hjertet i laget. Det skal være på plass uansett.

- Hvis vi er gode der, med reaksjoner og duellspill kollektivt, så får vi angripe mange flere ganger og av den grunn få flere muligheter til å score.

- Hvordan er spillerstallen i år?

- Spillerstallen er veldig treningsvillig, og alle våre spillere ønsker å bli bedre, uansett alder. Derfor har vi kunnet øke intensiteten på øktene i år. Det er også spillere som passer inn måten vi ønsker å spille på, ikke minst.

SESONGKORT: Her kan du sikre deg din plass kommende sesong!

- Noen litt annerledes typer inn, på begge kantene for eksempel. Er det slike publikum kan glede seg til å kikke på?

- Ja, absolutt. Av de nye har vi fått inn litt annerledes typer på kantene. Noa er en spiller vi har manglet litt de siste årene, som er ekstrem en mot en og kan skape ubalanse på egenhånd. Jeg tror han kan bli en favoritt her. Han er også veldig sulten på å bli bedre og jobber knallhardt hver dag for å bli det. Lucas har erfaring og kvalitet i det han driver med, i tillegg til en enorm toppfart. Han har vist at han har nese for mål og kan gi oss noe med den foten sin, i tillegg til å være en smart fotballspiller som passer godt inn i måten vi ønsker å spille på, begge veier.

- Du har vært i klubben i ni år, i alle mulige roller. Hvordan kjennes det å gå løs på en sesong som hovedtrener?

- Jeg vil alle i og rundt klubben alt det beste, så jeg kommer til enhver tid til å gjøre det som er best for klubben. Jeg har et hjerte for KIL og er uredd. Jeg er ikke av natur slik at jeg tenker at vi må forsvare oss til noe eller være fornøyde med ting, vi skal hele tiden jakte på å utvikle oss. Som klubb, lag, enkeltspillere og trenerapparat; utvikle oss på alle områder.

- Vi skal også ha et mål om å prøve å vinne hver kamp. Vi vet at det blir vanskelig i løpet av en hel sesong, men det skal være tankegangen vår. At vi skal være uredde når vi går utpå der. Det er selvsagt en naturlig dynamikk i kampene, og av og til må vi tåle at motstanderen også gjør noe bra. Av og til må vi forsvare oss lavere. Men målet vårt er å gå ut i hundre og ta tak i kampen.

- Så jeg tenker egentlig ikke så veldig annerledes nå enn jeg har gjort de siste årene, ettersom jeg fortsatt har den samme kjærligheten til klubben og den samme lysten til at KIL skal gjøre det bra. Det ønsket er like stort som alltid.

KIL serieåpner hjemme mot Ranheim, mandag 1. april. Avspark er 17:00. Har du ennå ikke kjøpt billett, kan du gjøre det her

Annonse fra Obos-ligaen: