- Treningskampene blir gode referanser

Eirik Mæland begynner å bli mer og mer varm i trenertrøya, men skulle gjerne sett at han snart fikk oppleve sin debut som KILs hovedtrener.

Annonse:

- Vi skulle selvfølgelig gjerne sett at vi fikk spilt noen treningskamper snart, men sånn er det bare, uttaler Mæland og forteller om noen treningsuker der man i utgangspunktet har kunnet jobbet som planlagt.

- Treningsukene har egentlig vært normale. Der vi har måtte avlyse treningskamper har vi fått inn noen internkamper, så sånn sett har vi fått noen kamper i beina.

Siden treningsoppstart 20. januar har KIL fått unna en god treningsperiode forteller Mæland, men legger ikke skjul på at han gjerne skulle sett spillerne i treningskamp mot ekstern motstand.

- Den største utfordringen er kanskje det at spillerne ikke får konkurrere. Det kjekkeste vi alle vet er jo å spille kamper, så det er jo en utfordring, innrømmer Mæland.

For Mæland og resten av trenerapparatet vil også treningskamper kunne gi gode svar inn mot seriestart.

- Treningskampene blir jo gode referanser for oss. Interkampene har jo gitt oss noen svar, men mot en skikkelig motstander får vi gjerne svar på flere spørsmål vi har.

- Alle sammen gir oss noe

Med flere nysigneringer på plass de siste ukene så har også KILs trenerteam en noe større gjeng på feltet enn de hadde ved treningsoppstart 20. januar.

- Alle sammen gir oss noe, og det er fine gutter å jobbe med, forteller Mæland.

En av signeringene er Tromsøgutten Brage Berg Pedersen som kom inn i begynnelsen av februar. KILs hovedtrener skryter av råmaterialet Berg Pedersen har vist. 

IMG_2747
Trenerteam 2021: Johan Wennberg og Eirik Mæland danner årets trenerteam.

- Brage har en ekstrem fart, og det prøver vi å få utnyttet. Så har han flere ting han må bli bedre på. Blant annet med å komme seg inn i spillestilen vår, men han har helt klart kvaliteter det kan bli morsomt å få ut i full blomst, forteller Mæland.

En annen spiller som har satt penn til papir er eidskogingen Jesper Grundt. Unggutten fikk sine første kamper for KILs førstelag i 2020, og i februar skrev han under på sin første proffkontrakt med klubben. Mæland tar seg tid til å skryte av den lokale midtbanespilleren.

- Jesper er per i dag veldig nærme en startplass. Hadde det vært seriestart i dag hadde han nok fått startet. Han er energisk og har en sult som gjør han til et forbilde for resten av gruppa. Samtidig har han litt å jobbe med når det kommer til det defensive, men med målrettet arbeid kan Jesper bli en veldig god fotballspiller for KIL.

Foruten Grundt og Brage Pedersen har også Oskar Wang signert på proffkontrakt med klubben.

- Oskar har vært skadet, så vi har ikke fått sett han så mye i det siste. Han har en meget god venstrefot, og det skal bli moro å se statusen hans så raskt han er skadefri, forteller Mæland videre før han avslutter med å oppdatere oss på vinterens foreløpig siste signering, Kongsvingergutten Markus Nygård:

- Markus kjenner jo klubben veldig godt fra før. En hardtarbeidende Kongsvingergutt som har fått en spennende mulighet nå, så blir det interessant å se hva han kan få til den kommende tiden.

Annonse fra Obos-ligaen: