Oppsiktsvekkende måling: KIL-unggutt med fart i PL-toppsjiktet

Rasmus Opdahl Christiansen (20) markerte seg da KIL gikk videre i cupen. Det gjorde han også for noen dager siden.

Annonse:

At Rasmus Opdahl Christiansen - talentet som ble hentet til KIL etter noen år i nederlandske Heerenveen - var rask, var de fleste klare over. Men da KIL 2 serieåpnet borte mot Fyllingdalen i helgen, leverte han noen målinger som fikk de fleste til å sperre øynene opp likevel.

Hurtigtoget ble nemlig mål til en toppfart på 36,41.

Til sammenligning er Liverpools Luis Diaz målt til 36,42 i år. Det er det tiende raskeste som er mål i Premier League denne sesongen. Av alle løp som er målt i Premier League denne sesongen, ville dermed Christiansens vært det ellevte raskeste.

Les også: Albert (18) debuterte med tre målpoeng: - Stort som KIL-gutt

I fjor ble for øvrig Erling Braut Haaland registrert med en toppfart på 36,3.

Mot Nybergsund i første runde av cupen, var Opdahl Christiansen en av ungguttene som fikk tillit fra start i 8-0-seieren.

- Jeg tror det ble ett mål og to assists, så det var en veldig artig kamp mot Nybergsund her. De trøkket til litt på starten, men vi klarte til slutt å bryte gjennom, så det var helt topp.

- Det betydde veldig mye å få tillit fra start. Jeg følte på oppvarmingen at gutta var klare, og jeg fikk mange fine baller, spesielt fra Jesper Grundt, som jeg kunne bruke farten min på. Det trivdes jeg godt med.

For også i onsdagens NM-kamp fikk Opdahl Christiansen demonstrert farten sin. Det ble riktignok «bare» 35,4 i toppfart ...

Å få utnyttet sitt enorme fysiske fortrinn enda bedre, er noe han og trenerteamet jobber kontinuerlig med.

- Jeg har jobbet ganske mye med hurtighet gjennom karrieren, men så har jeg vært skadet lenge. Nå begynner det å komme litt tilbake. Jeg har egentlig alltid vært rask, og jeg har lyst til å kunne bruke det for KIL på et høyere nivå. Det er målet mitt.

- Vi jobber mye med det på feltet nå, at jeg skal starte med riktig timing. Så hvis jeg får det på plass, tror jeg det kan bli bra, sier Opdahl Christiansen.

Les også: Videre i NM etter målfest mot Nybergsund

KIL-trener Johan Wennberg trekker på smilebåndet når farten til høyrekanten blir tema etter cupkampen.

- Det blir jo nesten urettferdig når han piler inn i bakrom. Det er fantastisk å se. Han har hatt en veldig utvikling på det å løpe med timing inn der, og det er noe vi skal fortsette å jobbe med. Da kan vi nok få god nytte av det etter hvert, sier Wennberg.


Annonse fra Obos-ligaen: