Pilene peker oppover for KIL: - Vi har knekt en kode

KIL er på sjetteplass på formtabellen i OBOS-ligaen etter ferien, og etter å ha stengt døra defensivt, håper Kristian Jahr og resten av laget å fortsette klatringen.

Annonse:

Den grønne pila peker oppover for KIL Toppfotball. Ser man på formtabellen i OBOS-ligaen for de fem siste rundene (etter ferien), er de røde og hvite oppe på sjetteplass.

Laget har unngått tap og plukket med seg syv poeng.

– Stemninga er veldig bra. Vi skulle gjerne hatt noen flere trepoengere, men vi har knekt en kode defensivt. Vi er blitt mer gjerrige, som er viktig i OBOS-ligaen. Vi må være solide bakover, og så videreutvikle det offensive spillet. Vi satser på at det gir litt flere trepoengere fremover, sier Kristian Jahr.

Mindre naive

For å ta det defensive først: KIL har tettet igjen bakover. Holdt nullen i to og sluppet inn fem mål på de fem seriekampene etter ferien. Det gir et snitt på ett baklengsmål pr. kamp. Det inkluderer tre vanskelige bortekamper.

– Vi har gjort om litt på formasjon, og generelt på spillestil. Vi er ikke like naive som vi kanskje var i starten av sesongen. Vi håper selvfølgelig at vi skal spille underholdende fotball, men vi var på en litt dårlig plass der vi ikke plukket poeng. Da må man begynne litt på rett sted, og så bygge stein for stein. Det blir nok bra etter hvert nå, sier Jahr.

– Føler du at det har satt seg, slik at det går an å bygge videre?

– Ja, uten tvil. Etter ferien, egentlig i alle kampene, har vi vært solide defensivt. Hele laget har jobbet knallhardt for hverandre og det har gitt bra resultater.

Til helgen kommer Stjørdals-Blink på besøk til Gjemselund. Søndag klokken 15 står revansjesugne trøndere på motsatt banehalvdel.

– Det blir en veldig tøff kamp, som alle andre kamper i OBOS-ligaen. Stjørdals-Blink er avhengige av å få en seier der, så de er nok ekstremt skjerpet. Vi må være ordentlig på for å få med oss seieren.

Tøff Blink-sesong

Også utenfor banen har det vært en blytung sesong for våre gjester.

Den økonomiske situasjonen i klubben har ført til at de har sett seg nødt til å be spillere og trenere om å gå med på et drastisk lønnskutt ned til minimumslønn, i tillegg til at man forsøker å kutte andre kostnader og skaffe til veie nye inntekter.

Flere spillere har avvist løsningen. Nylig har klubben etter felles enighet terminert kontrakten med Madhusan Sandrakumar, Håvard Lorentsen, Aleksander Foosnæs, Robin Bjørnholm-Jatta og Sondre Hopmark Stokke.

Trolig kommer de som er igjen til å mobilisere noe voldsomt inn mot første kamp etter at resten av gjengen kom til en løsning.

Det må KIL matche.

– Uten tvil. Jeg ville jo tenkt i deres i situasjon at en stor motivasjon for dem nå, er å berge plassen, etter alt det utenomsportslige. Da ville de jo vist en vanvittig karakter, så de er sikkert kjempemotiverte, spår Jahr.

Og selv om KIL nå har vist seg som et lag det er blitt vanskelig å slå, med god defensiv organisering, ønsker man å angripe og score mål til helgen.

– Det er opp til hele laget, så vi må sette opp de fremme i banen i gode nok situasjoner, slik at de kommer i scoringsposisjon. Jeg er helt sikker på at det kommer til å løsne, og forhåpentlig allerede nå mot Stjørdals-Blink.

Husk at du kan kjøpe billetter til kampen allerede nå. Det kan du gjøre ved å følge denne linken!


Annonse fra Obos-ligaen: