Pinto klar for å bidra

Helio Pinto vil hjelpe til å snu ting rundt, men er klar på at alle må dra i samme retning. - Vi er ett lag, vi må kjempe for hverandre og vi må dra i samme retning, sier portugiseren.

Annonse:

KIL-supporterne fikk seg en gledelig nyhet tidligere i sommer da sportssjef Espen Nystuen presenterte Helio Pinto som KIL-spiller - for andre gang. 

Den rutinerte portugiseren har erfaring fra høyt internasjonalt nivå og kom inn som en sterk bidragsyter i fjorårets suksesshøst. 

- Situasjonen er helt annerledes nå, men det er også derfor jeg ønsket å komme tilbake til klubben. Jeg ble tatt veldig godt imot. Garderoben her er helt unik - det er den beste jeg har opplevd, sier Helio Pinto.

Og legger til:

- Det var utrolig fint her i fjor og nå vil jeg hjelpe. Situasjonen er ikke den beste og all hjelp trengs. Jeg skal prøve på bidra.

Pinto har opplevd mange fotballspilleres store drøm: å spille Champions League. I tillegg har Pinto spilt over 300 kamper for klubber som Benfica, Sevilla B, Apollon Limassol, APOEL, Legia Warszawa, Al-Mesaimeer, Anorthosis og Trikala. 

- Jeg tror at jeg kan bruke erfaringen min godt. Jeg kan roe ned kamper og andre ganger kan jeg pushe mer. Jeg håper at jeg kan hjelpe laget, sier Pinto.


Men 33-åringen trenger noe tid for å komme ordentlig i gang. 

- Jeg trenger litt tid for å komme ordentlig i shape. Det hjelper ikke bare med hodet, ler midtbanespilleren. 

Selv om portugiseren skal gjøre alt han kan for å bidra - og snu ting rundt - er han krystallklar på at fotball er en lagidrett og at alle må jobbe sammen.

- Alle må jobbe sammen. Da kan vi gjøre en forskjell. Jeg kan ikke gjør en forskjell alene. Vi er ett lag, vi må kjempe for hverandre og vi må dra i samme retning, avslutter Helio Pinto. 

Pinto er med i troppen til søndagens bortekamp mot Florø. 

Troppen mot Florø

  • Keepere: Simen Lillevik, Henrik Tesli

  • Forsvar: Fredrik Mani Pålerud, Adrian Ovlien, Jørgen Richardsen, Markus Skjellum, Christian Røer, Dylan Murnane

  • Midtbane: Fredrik Sjølstad, Ørjan Røyrsne, Jørgen Kolstad, Maikel Nieves, Martin Vinjor, Harald Holter, Helio Pinto

  • Angrep: Mats Cato Moldskred, Adem Güven, Niklas Castro

Annonse fra Obos-ligaen: