Poengdeling mot Øygarden

Det ble bare nesten hjemme mot Øygarden mandag kveld.

Annonse:

Vi fikk se et aggressivt KIL fra start mot Øygarden. Både beina og kjeften gikk på hjemmelaget i rødt. Presset satt bra og gjestene fra vestlandet var knapt nok over midten de første ti minuttene. Det betalte seg nesten da Gyuhwan Lee etter en gjenvinning på tjue meter fikk mulighet til å dra seg inn i boksen og avslutte. Dessverre reddet keeper.

Snaut tjue minutter ut i kampen la KIL, som hadde god intensitet i spillet, skikkelig trøkk på gjestene og det ble halvfarlig etter to cornere. Simon Marklund hadde et meget godt skuddforsøk som snek seg over vinkelen.

Etter halvspilt omgang var det gjestene som tok ledelsen. De var nære med en heading noen minutter tidligere, men da ble det reddet på streken. Høyreiste bergensere fikk vist at de også kan få det til med ballen på bakken. Vi hang ikke med i de defensive løpene og Martin Andersen kunne bredside inn 0-1.

Resten av omgangen forsøkte gutta det de kunne. De falt ikke sammen etter baklengsmålet, men evnet ikke å skape de helt klare sjansene. Heller ikke Øygarden maktet å skape noe mer førpause og dermed ruslet lagene i garderoben med 0-1.

KIL kom på banen med en endring etter pause. Lee var erstattet Ludvig Langrekken og etter et halvt minutt kunne han blitt målscorer. Dessverre kastet en spiller og keeper seg ned og blokkerte avslutningen.

Noen minutter senere trøkket KIL på videre og da Marklund gikk ned inne i boksen dømte dommeren straffe. Rutinerte Adem Güven satte den sikkert til 1-1. Like etter kunne han blitt tomålsscorer, men gjestenes keeper vartet opp med en fantastisk redning da spissen headet hardt på bakre stolpe.

Nå var KIL «on fire» og en kontring ved Langrekken og Güven kunne gitt ledelse, men Øygarden hang i tauene, og forsvarte seg godt nok. Det gjorde de også da Marklund fyrte løs fra atten meter.

Med tjue minutter igjen spilte KIL seg til fire cornere. I følge sikre kilder ble de snytt for en soleklar straffe da en av bortelagets spillere handset.

Øygarden var ganske på hæla, men fikk til noen kontringer. En av dem første til et frispark som gikk via muren og i tverrliggeren. På den påfølgende corneren var det bare en god redning fra Smedplass som hindret scoring.

Gutta fortsatte å trøkke på, men gjestene yppet seg også. Viktige involveringer av Edvard Skagestad og keeper Smedplass sørget for at publikum fortsatt kunne håpe på seier.

Rett førslutt var Fredrik Pålerud utrolige nære å bli matchvinner, men utrolig nok fikk Christopher Udeh reddet på streken. Marklund fikk også en mulighet, men klarte ikke avslutte skikkelig.

Da fløyta gikk var det skuffende KIL-spillere som tuslet av banen. Og i dag hadde de grunn til å være skuffet over resultatet, men de kunne også være stolte av prestasjonen. Gutsen og intensiteten var tilbake, samtidig som nøyaktigheten og tempoet i pasningsspillet gjorde at spillet fløt bedre. I dag burde gutta fått bedre betalt.

Gule kort: KIL: Harald Holter

KIL (3-5-2): Andreas Smedplass- Edvard Skagestad, Daniel Lysgård, Ville Jalasto (Mathias Gjerstrøm fra 82.) - Fredrik Pålerud, Simon Marklund, Harald Holter, Martin Vinjor (Marlinho fra 75.), Ridouan Essaeh (Jonas Rønningen fra 84.) - Gyuhwan Lee (Langrekken fra 46.), Adem Güven (K)

Benken: Ludvik Hoel, Matias Rogstad Ådnøy, Marlon Mateus Da Silva (Marlinho), Mathias Gjerstrøm, Even Bydal, Ludvig Halvorsen Langrekken, Jonas Rønningen, Eirik Mæland, Jesper Grundt.

Hendelser:

10. min: KIL vinner igjen ballen på tjue meter. Gyuhwan Lee drar seg inn i boksen og skyter. Keeper redder greit.

11. min: Øygarden styrter i angrep og får skutt fra litt skrå vinkel. Flott redning av Andreas Smedplass sørger for at det fortsatt står 0-0.

23. min: Øygarden, som har et høyreist mannskap slår en dødball inn i boksen og det heades hardt mot mål. Smedplass er sjanseløs, men heldigvis er Ridouan Essaeh på plass på streken. Han får headet ut fra streken.

28. min: 0-1. Øygarden konterer på vår venstreside. KIL-gutta klarer ikke følge først et løp, slik at det kan legges inn til en umarkert Martin Andersen som stormer inn i boksen. Han setter enkelt inn 0-1.

46. min: Langrekken kommer alene mot en mann og keeper. Presses hardt, men får avsluttet. Det blokkeres rett foran mål.

49.min: KIL dødball inn i boksen. Ville Jalasto header i en fin bue, men keeper er god og får fistet den over til corner. Resultatløs.

51. min: Simon Marklund tråkler seg inn i boksen. Han «går» litt frem og tilbake før han deiser i bakken. Straffe mener dommeren.

52. min: 1-1 Adem Güven setter straffen sikkert i mål.

54. min: Lekkert spill av KIL. Marklund gjør forarbeidet før innlegget kommer mot Güven. Han stupheader, men keeper gjør en kjemperedning, og hindrer 2-1.

59. min: KIL kontrer ved Langrekken som kommer skrått inn mot keeper. Han velger innlegg fremfor avslutning og da blir det ikke mål. Güven får ikke avsluttet skikkelig.

69. min: KIL med corner. Det handses inn ei boksen, men dommeren får det ikke med seg.

71. min: Martin Andersen setter en dødball via muren og i tverrliggeren.

72. min: Gjestene kommer til avslutning fra rundt ti meter. Andreas Smedplass varter opp med en flott redning med høyrebeinet.

88. min: Pålerud avslutter knallhardt fra innenfor hjørnet av seksten. Øygarden-laget er utspilt, men en spiller ligger på streken og blokkerer.

90. min: KIL spiller seg fint inn i boksen og Marklund får avsluttet treffer ikke bra og en god sjanse misbrukes.