Propagandafotball av KIL på fotballens festdag

Haraball og 5-0 til Vinger!

KIL - Skeid 5-0 (3-0)

En rødhvit bølge skylte over Skeid gang på gang, og det var effektiv angrepsfotball fra hjemmelaget i store deler av kampen.

Det eneste skåret i gleden, var imidlertid stort. Marius Aamodt Eriksen fikk endelig sin debut fra start for KILs A-lag, og i åpningen av kampen var han frisk fra sin venstre vingback-posisjon. Dessverre for ulykkesfuglen fra gamle Østfold pådro han seg en skade og måtte forlate banen allerede før kvarteret var spilt.

Men etter det gikk det bare oppover. Ledelsen kom etter kvarteret, da KIL vartet opp med lekkert spill. Martin Tangen Vinjor ble spilt fri på høyresiden og fant kaptein Harald Holter inne i banen. Et nydelig veggspill senere var Vinjor fri, skjøt og jublet for scoring.

Like etter fikk Jesper Grundt - av juryen kåret til banens bestemann - en av flere fine skuddmuligheter, men avslutningen til den løpssterke eidskogingen forsvant forbi stolpene på feil side.

Etter 25 minutter var det klar for dobling. Lars Christian Krogh Gerson sto opp, vant igjen ballen og tredde ballen med nål og tråd gjennom nåløyet til Ludvig Langrekken. Spissen som også han endelig var tilbake i startelleveren etter sine skadeproblemer var uselvisk og spilte på tvers.

Der ventet selvfølgelig spissmakker Joacim Holtan som satte inn sin første scoring for kvelden.

Den glade sørlendingen var i festhumør på 16. mai - fotballens nasjonaldag - og ville ikke gi seg med det.

For plutselig var midtstopper Fredrik Holmé spilt fri og også han spilte på tvers. Der ventet Holtan igjen: 3-0 til KIL, etter at de var aggressive, først på alt, vant igjen ballen og angrep omtrent hver gang de hadde den.

Skeid fikk en farlig sjanse i minuttene før hvilen, men lagene gikk til pauseprat på 3-0.

Også den andre omgangen startet godt sett med KIL-øyne, men så kom Skeid på en farlig overgang. Først leverte Strömberg en sterk redning da han hindret scoring, før han lagde et straffespark.

Men svensken nektet Skeid en lillefinger, og med hele hånda reddet han også straffesparket.

Da v i rundet timen på Gjemselund fikk Mats Haakenstad en kjempesjanse etter at en offensiv Holter spilte fint ut til ham, men keeper fikk så vidt avverget skuddet til corner.

Så var Holtan nær hat trick, etter at Vegard Leikvoll Moberg hadde slått en tunnel og funnet spissen som kom til en avslutning. Dessverre gikk ballen utenfor fra god posisjon.

Haakenstad skulle få sjansen til å feire scoring han også, for etter en dødball dukket backen opp på bakre stolpe og styrte kula i garnet til 4-0.

Da det nærmet seg slutt på kampen hadde Grundt enda et skuddforsøk, Skeid traff tverrliggeren i det 89. minutt og KIL ville ha mer.

Evigunge Adem Güven (37) satte et verdig punktum på KILs Haraball, da han på overtid rundet keeper og sikkert satte inn 5-0-målet. Det feiret han sammen med blant annet Marius Damhaug (15) og Odin Høiland (17), som begge hadde kommet inn til sine debuter på A-laget.

En skikkelig festkveld på Gjemselund!

Mål: 1-0 Martin Tangen Vinjor (15.), 2-0 Joacim Holtan (25.), 3-0 Holtan (38.), 4-0 Mats Haakenstad (70.), 5-0 Adem Güven (90.).

1454 tilskuere.

Slik stilte KIL: August Strömberg - Fredrik Holmé, Lars Christian Krogh Gerson (Damhaug fra 84.), Victor Grodås (Lysgård fra 46.) - Martin Tangen Vinjor, Vegard Leikvoll Moberg, Harald Holter, Jesper Grundt, Marius Aamodt Eriksen (Haakenstad fra 14.) - Joacim Holtan (Høiland fra 79.), Ludvig Langrekken (Güven fra 46.).

Innbyttere: Andreas Smedplass, Daniel Lysgård, Matias Aadnøy, Mats Haakenstad, Oscar Solnørdal, Odin Høiland, Marius Damhaug, Adem Güven, Nikolai Ronaldo Bull Jørgensen.