Reunion for sølvguttene fra 1992 mot FFK

I år er det 30 år siden KIL tok sølv i Eliteserien. Det markeres med en samling av de gamle heltene på Gjemselund lørdag.

Annonse:

Gro Harlem Brundtland var statsminister, TV 2 startet sine sendinger og dramaserien Med hjartet på rette staden så dagens lys i Storbritannia. Det var også året da den moderne versjonen av nåværende Premier League ble grunnlagt. 

1992 er også året da KIL leverte sin beste prestasjon i seriesystemet noensinne.

Laget tok sølv på øverste nivå.

Les også: Gladmeldingen vi håpet på: Gjemselund er klar mot FFK

I forbindelse med serieavslutningen i OBOS-ligaen mot Fredrikstad på Gjemselund lørdag, samles gjengen igjen.

- Vi tenkte at dette var en passende anledning med tanke på at det er et rundt tall. Det er 30 år siden den beste prestasjonen til KIL, og vi følte at det var riktig å markere det på en eller annen måte, sier Charles Berstad.

Han og kameraten Jørn Karlsrud er primus motorer for tilstelningen, og det har gradvis kommet på plass etter at planene først oppsto tidlig på høsten.

Nå kommer 25 stykker av sølvguttene på Fredrikstad-kampen, og skal både se kamp og ha en hyggelig middag og mimre utover ettermiddagen og kvelden.

Gjengen skal også kose seg i Grevlinghiet før og under oppgjøret, der det også blir mulighet for å slå av en prat med dem. Det er åpent fra en time før kampstart og i pausen. 

- Vi har prøvd å få tak i absolutt alle, men det har dessverre ikke latt seg gjøre å få med samtlige. Slik er det, og vi er veldig fornøyde med oppmøtet, sier Berstad.

Les også: Billettsalget er åpent - vi ønsker velkommen tilbake på Gjemselund!

Han ser veldig frem til dagen.

- Det blir veldig hyggelig å treffe noen man ikke har sett på flere tiår. Vi har prøvd å lage et så ordentlig program vi kan, ut fra de rammene vi har. Litt i samarbeid med KIL Toppfotball og litt med eksterne sponsorer. Jeg forventer mye latter og smil, mye gjensynsglede og at vi – etter hvert aldrende mannfolk – oppfører oss pent og med god folkeskikk, noe som kjennetegner denne gjengen.

- Og så er det naturligvis fint at vi også kan få med oss en KIL-kamp, i en god periode for laget. Det blir spennende.

- For 30 år siden, hva slags gjeng var dette?

- En god match på mange typer og individer som resulterte i et godt resultat. Vi hadde en ny trener i Per Brogeland og gjorde det egentlig bra fra første treningskamp til nest siste seriekamp. Vi kom inn i en god stim, og når psykologien er på plass og vinnermentaliteten kommer på plass, ruller det ofte bra på. Det var et år hvor vi følte vi kunne vinne hver eneste kamp vi gikk på banen og hadde en god selvtillit skapt av trenere, ledere og noen spillere som allerede hadde vært der noen år, som meg selv, Arfinn Engerbakk, Per Gunnar Dalløkken og så videre. Vi var flinke til å utøve internjustis og la gode rammer for å lykkes.

Sølvet i seg selv er naturligvis et godt minne. Men det er også flere enkeltkamper Berstad trekker frem.

- Hele sesongen vil jeg egentlig si, men det er noen som peker seg ut. Vi ledet 5-0 mot Lillestrøm etter 60 minutter, og selv om det endte 5-2 til slutt, er vel det ansett for å være den beste timen med fotball som er levert på Gjemselund. Vi slo også seriemesteren 1-0 hjemme.

- Vi vant mange fotballkamper. Det var bra sportslig, og sosialt ble vi en gjeng som holdt mye sammen på fritiden også. Mange av oss var jo ungkarer og spellemenn, og vi var en sammensveiset gruppe som fungerte godt sammen og knyttet sterke bånd.

God harmoni og entusiasme gjenspeiler KIL-året 1992 relativt godt, mener Berstad.

- Det var et spesielt år. Neppe tilfeldig at vi endte opp der vi endte. Det var godt samsvar på gjennomføring av de som skulle gjennomføre, fra spillere, trenere og ledere. Vi fikk en god følelse veldig tidlig.

Salget er åpent - kjøp billetter til kampen her!

Vi satser på at godfølelsen blir der også førstkommende lørdag, for alle involverte.

De som er ventet å komme på Gjemselund, er følgende:

Vidar Sanderud, Matz Ivan Faldmo, Rune Sunde, Erik Holtan, Ståle Bokalrud, Nils Kristian Myhre, Trym Bergman, Per Gunnar Dalløkken, Charles Berstad, Rolv Furuly, Johan Martin Lianes, Petter Hagen, Arnfinn Engerbakk, Caleb Francis, Kjell Roar Kaasa, Hai N. Tran, Jørn Karlsrud, Per Brogeland, Knut Nordnes, Svein Ystenes, Bjørn Magne Eriksen, Inge Risbakken, Per Jonny Hansen, Winnie Lind.

Annonse fra Obos-ligaen: