Røer klar for nytt år

Christian Røer blir KIL-spiller ut 2018. – Målet er å spille seg inn i startelleveren, sier den lokale forsvarsspilleren.

Annonse:

KIL og Christian Røer er enige om å forlenge kontrakten. 21-åringen fra Disenå blir KIL-spiller ut 2018.

- Jeg trives veldig godt her og har vært her i fire fine år. Når jeg ble tilbudt ny kontrakt var det veldig positivt. Jeg var litt i tvil om jeg skulle få tilbudet, men jeg ble veldig glad og lettet da Espen sa han ville ha meg med ett år til, forteller forsvarsspilleren.

Og legger til: 

- Jeg har ikke alt for mye spilletid og slitt mye med skader, men jeg er veldig glad for at KIL fortsatt har trua på meg.

Sportssjef i KIL, Espen Nystuen, sier følgende:

- Vi ønsker å beholde Christian hos oss, fordi vi ser at Christian har tatt tak i seg selv, og blitt mye mer moden det siste året. I tillegg har Christian vært uheldig med skader i hele sin KIL-periode. Skader han har fått gjennom å bruke sin ureddhet og tøffhet. Han har, etter vår mening, et uforløst potensiale. Håpet, og trua, er at vi neste år får se hva som bor i Christian

Slitt med skader

Røer har spilt om lag 40 kamper for KIL siden 2014-sesongen. Unggutten har slitt mye med skader.

- Det var en stor overgang å komme til KIL i 2014. Jeg fikk mye tillit, men rundt sommerferietider fikk jeg en noe diffus skade i lysken, minnes Røer.

Disenå-gutten spilte ikke noe mer fotball det året.

Utgangspunktet foran 2015-sesongen var så som så, men forsvarsspilleren jobbet hardt for å overbevise daværende hovedtrener.

- Jeg var på etterskudd i forhold til de andre, men jeg jobbet hardt for å bevise noe. Adrian ble også skadet og jeg fikk mye spilletid i starten.

Men etter sommerferien pådro Røer seg nok en skade – denne gangen også en litt diffus skade, men denne gangen i kneet.

Røer var ute i mange måneder og gikk glipp av nok en høstsesong.

- Da var det litt tyngre å holde det oppe, selv om det var motiverende at resultatene var gode og at vi etter hvert rykket opp, sier Røer.

Og fortsetter:

- Dessverre ble fjorårssesongen egentlig mye av det samme. Jeg starter i etterkant av de andre og klarte etter hvert å ta de igjen. Jeg spilte litt før sommerpausen, både fra start og innhopp.

Stygg skade i ansiktet

Så kom det en ny skade for 21-åringen.

Men denne var ordentlig stygg. Og ikke minst skummel.

I siste kamp før sommerferien ble nok en høstsesong ødelagt for Christian. Disenå-gutten ble dyttet inn i kneet til daværende KIL-keeper Otto Fredrikson. Resultatet var brutalt.

- Jeg fikk en kraftig smell mot høyresiden av ansiktet og brakk kinnbeinet, kjaken og kjeven. Det var en stor operasjon, men heldigvis har jeg ikke fått noen mén siden skaden, sier unggutten.

Og legger til:

- Jeg var heldig at det ikke gikk verre og jeg er veldig glad for det. Ingenting som hindrer meg nå ett år senere.

I 2017 viste Christian seg verdig til å starte KILs kamper i OBOS-ligaen i april. Men igjen, tro det eller ei, pådro forsvarsspilleren seg en skade – som nok en gang har gitt 21-åringen en utfordrende sesong.

- Strekken hold meg ute av spill i to måneder. Heldigvis er jeg tilbake igjen nå og det var utrolig deilig å starte kamp igjen for A-laget.

Motivasjonen på prøve 

Christian sine fire år i KIL har på ingen måte vært enkle. Skadeutfordringene har virkelig satt ungguttens motivasjon på prøve.

- Det er tungt hele tiden å starte bak de andre når sesongen begynner på grunn av skader. Men det er motiverende når man jobber hardt, utjevner forskjellen og får spille kamper igjen. Dessverre blir motivasjonen satt på prøve når skadene kommer igjen, sier Røer.

- Jeg var langt nede i vår. Det er kjedelig å ikke få bevise noe over tid. Det er fotball som er gøy, ikke å være skadet. Jeg håper nå at jeg kan fortsette ut denne sesongen slik som jeg har gjort i høst, og dermed stå bra rustet inn mot neste sesong, sier han videre.

2018 – Christians år? 

- Det håper jeg virkelig, sier 21-åringen.

Og fortsetter:

- Espen spurte meg om hva jeg egentlig ville. Om jeg var fornøyd med å være en del av gutta eller om jeg ville satse på å spille fast og utvikle meg. Jeg har i større grad bestemt meg får å trene enda mer målbevisst. Jeg føler jeg allerede har tatt steg i riktig retning. Det er kjempemotiverende.

Satser hardt

Unggutten er fast bestemt på å satse hardt – i hvert fall så lenge fotball er morsomt.

Og foreløpig er ikke Christian i tvil.

- Jeg skal satse så lenge jeg synes det er morsomt, trives og har utvikling. Da er fotball tingen for meg. Gleden meg fotball har alltid vært der. Målet mitt er å spille seg inn i en startellever i KIL. Jeg ønsker å være en viktig brikke for KIL allerede neste år, men også i framtiden, sier Christian.

Forsvarsspilleren er en kriger. Det er det han liker med fotballen. Så hvorfor kan det ikke gå?

- Det beste jeg liker med fotballen er å krige og duellere. Hoppe, nikke og takle. Jeg er ikke så glad i å løpe, men jeg gjør det om jeg må.

- Du er kjent for å være vond å møte både i kamp og på trening? 

- Jeg tror ikke det er alle som er like glade for å møte meg, gliser forsvarsspillere på 190 centimeter.

Nå går i hvert fall unggutten skikkelig inn for det. For 2018 skal bli Christian sitt år.

- Nå håper jeg avslutningen på sesongen blir bra. Det er fire tøffe kamper igjen og alle har noe å spille for. Det er god bevegelse i klubben og jeg tror vi står mye sterkere nå enn for fire kamper siden. Jeg tror avslutningen blir bra, sier Disenå-gutten.

- Jeg skal gå all inn neste år, avslutter Christian Røer.

Christian jobber for øvrig med vanskeligstilte barn på barneavlastningen i Kongsvinger kommune to til tre ganger i uka. 

Forsvarsspilleren kom for øvrig i sin tid fra Sander. 

Annonse fra Obos-ligaen: