Rutinert midtstopper på plass

Edvard Skagestad er klar for KIL. - Her har vi en meget rutinert og meget god midtstopper på OBOS-nivå, mener KIL-sjef Espen Nystuen.

Annonse:

Tidligere i dag forsterket KIL troppen med signeringen av Olav Øby fra Sarpsborg 08.

Nå er også Edvard Skagestad klar for KIL.

- Edvard har lang erfaring fra norsk fotball. Mye skader og et Fredrikstad i fritt fall ødela sesongen i fjor. Vi håper at KIL er det som skal til for å tenne han igjen, sier Nystuen.

Og fortsetter:

- Holder han seg skadefri har vi en meget rutinert og meget god midtstopper på OBOS-nivå. Han er stor, sterk og rask, og han kommer til å bidra fra dag én.

Skagestad har skrevet under på en 2-årskontrakt med KIL.

- Blitt tatt godt imot

- Det er veldig ålreit. Jeg har blitt tatt veldig godt imot, sier 29-åringen til KIL.no.

Midtstopperen kommer sist fra Fredrikstad, men har tidligere spilt i Follo, Aalesund og Norrköping.

- Hadde et tøft år i Fredrikstad i fjor hvor vi ikke fikk den sesongen vi ønsket og håpet. Vi gikk ned en divisjon. Jeg som er litt eldre og har ambisjoner føler jeg blir stående utenfor hvis jeg tråkker ned to nivåer på så kort tid.

IMG_7983
Edvard Skagestad i aksjon på Gjemselund.

- Kongsvinger er et bra alternativ. Det er en klubb man regner med i toppfotballen. Jeg har hørt veldig mye positivt om KIL. Jeg gleder meg, fortsetter Skagestad.

Fysisk robust

29-åringen kommer inn portene på Gjemselund med massiv erfaring fra norsk toppfotball.

Skagestad har over 100 kamper for Aalesund i Eliteserien, 18 kamper for Norrköping i Allsvenskan og over 50 kamper i OBOS-ligaen for Follo og Fredrikstad.  

- Jeg har rakset med meg litt erfaring i løpet av de siste ti årene. Det som har ligget i grunnen for meg har i hovedsak vært fysikken min. Jeg har bra med tempo i beina og er robust fysisk. Sterk og spenstig. Jeg tar godt for meg, sier Skagestad.

Med årene har midtstopperen blitt en ledertype.

- Med den erfaringen jeg har tilegnet meg kan jeg i større grad fremstå som en leder og kommunikator i laget. Jeg er i tillegg en veldig positiv type og prøver å smitte den holdningen over på andre. 

Edvard Skagestad

  • Født: 6. juli 1988 (29 år)

  • Fødested: Ås

  • Posisjon: Midtstopper

  • Tidligere klubber: Follo, Aalesund, Norrköping og Fredrikstad

  • Aktuelt: Signert 2-årskontrakt med KIL

Annonse: