Sayouba klar for KIL

I 2015 var Mandé Sayouba med å vinne Afrikamesterskapet. Nå er han klar for KIL.

Annonse:

Målvakten var en del av troppen til Elfenbenskysten som gikk til topps i Afrikamesterskapet med verdensstjerner som Kolo og Yaya Touré og Gervinho. Det var under ett av hans mange år i Stabæk, som han spilte for mellom 2012 og 2018. Totalt fikk han med seg 142 Eliteserie-kamper for klubben.

Siden har han vært i Danmark, i OB og på lån i Helsingør.

Nå har 30-åringen skrevet under på en kontrakt med KIL.

- Som alltid når du kommer til en ny klubb, er det en ny start. Jeg kom hit og alle var veldig vennlige, og jeg fikk en varm velkomst i gruppa. Det er det viktigste når du kommer et nytt sted.

Bidra med erfaring

Mandag formiddag møtte han og introduserte seg for sine nye lagkamerater, og deltok på årets første treningsøkt da KIL åpnet sesongen i Kongsvingerhallen.

- Det var en god start. Alle ser bra ut og jeg liker det, sa Sayouba rett etter at økten var over.

Les også: Nytt tilskudd i trenerteamet: KIL tør tenke annerledes

Den høyreiste målvakten har vært mange sesonger i norsk fotball, og mener nivået er høyt.

- Det er veldig bra. I det siste har vi sett at klubber gjør det bedre og bedre i europeiske turneringer, og det er et bevis på at det er en veldig god liga.

Etter spill i Danmark, returnerer han nå til Norge.

- Det var en god erfaring i Danmark, men ting gikk ikke slik jeg hadde håpet på da jeg kom dit. Jeg ble skadet og alt ble litt opp og ned. Men nå er jeg klar igjen.

Til tross for at vi har hørt navnet hans i mange år, er han fortsatt bare 30 år.

- I KIL håper jeg å hjelpe laget med min erfaring, og forhåpentlig kan vi gå opp til Eliteserien.

Meget solid keeperteam

Sportslig leder Espen Nystuen er tilfreds med å ha fått signaturen til Sayouba på plass.

- Det er en spiller vi kjenner godt fra tiden i Norge og Stabæk. Han kom fra samme akademi som Dadjo og Bamba i sin tid, og vi har god kjennskap til akademiet hans. Det er en rutinert kar, som valgte litt feil. Han trodde han skulle stå i Helsingør, men ble nå tilgjengelig for oss til en gunstig pris.

- Vi har August Strömberg, og Sayouba er ikke hentet for å utkonkurrere ham på noen måte, men han er et rutinert og godt tilskudd til keeperteamet. Nå som vi har sluppet Andreas Smedplass videre trengte vi en ny keeper, og med Sayouba får vi et meget solid keeperteam i OBOS-sammenheng det kommende året.

Annonse fra Obos-ligaen: