Seier i første!

Det ble 4-1 og seier i årets første seriekamp!

Umiddelbart i seriepremieren ble Hoel Andersen felt omtrent 25 meter fra mål. Mac Laham fyrte av over muren og ballen fikk en ekkel sprett, men keeper fikk kontroll på den. Noen minutter senere la Grundt ballen tilbake til Hoel Andersen som bredsidet den mot mål.
Samtlige fremmøtte på Gjemselund trodde nok at KIL skulle gå opp i ledelsen, men Andersen i Fløya-buret gjorde en kjemperedning og slo ballen ut til corner.

Etter seks minutter var det Røer som fikk muligheten etter et godt slått hjørnespark fra Laham. Ballen hang lenge i luften før den til slutt gikk i stolpene. Gjestene fikk klarert til slutt, men KIL fosset på i åpningsminuttene.

13 minutt ut i seriepremiene var det gjestene som skulle få muligheten foran mål. Mendy og Skropen kom seg begge til avslutninger som KIL fikk blokkert - og klarert.

Etter 25 minutter ble Murray lagt i bakken av en motspiller. Dommeren pekte kontant på straffemerket og veteran og kaptein Adem Güven var sikkerheten selv fra ellevemetersmerket. Kapteinen fikk plassert ballen knallhardt til høyre for keeper, og årets første scoring var et faktum. 10 minutt før pause kunne samme mann doble KILs ledelse.
Hoel Andersen gjorde alt forarbeidet og la den på sølvfat til kapteinen som fikk en enkel jobb med å heade den i mål.

Første omgang på Gjemselund var preget av KIL-dominans, selv om gjestene fikk 1-2 halvsjanser.

I kampens andre omgang gikk KIL like høyt ut som i første, og skapte to store muligheter med en gang. Hoel Andersen spilte fri Güven i sin favorittposisjon, som var litt ute til venstre. Kapteinen kom til skudd fra 12 meter, men keeperen fikk slått den ut. Berg Pedersen var på returen og spilte til Mac Laham. Han dro seg ned mot dødlinja og kom til avslutning, men Andersen stod stødig og reddet den! Et par minutter senere kom Güven alene med Fløya-keeperen og igjen vant Andersen den duellen.

Få minutter senere økte Berg Pedersen KILs ledelse til 3-0 med en solid markkryper. Keeperen sin utsikt var svak, og ballen snek seg til siden for keeperen. 10 minutter ut i andre omgang gjenvant Jesper Grundt ballen i feltet til gjestene og ble lagt i bakken samtidig. Fra 11 meter var Hoel Andersen sikker på dagens andre straffespark. 4-0 til KIL etter 54 minutt.

KIL viste et tidvis imponerende spill med mange gode kombinasjoner. Man skapte mange sjanser underveis i kampen og kunne med fordel hatt en større ledelse. Like etter timen spilt gjør KIL to kjappe bytter. Røer viker for Steiring, og Harald Holter får fortjent hvile og inn kom nysigneringen Sander Marthinussen til sin KIL-debut.

Gjestene fra nord fikk redusert etter 69 minutter spilt. Ballen ble headet på tvers og akkurat over hodet til en KIL-spiller. Umarkert fikk en Fløya-spiller brassesparke den i mål.

Med femten minutter igjen å spille gjorde KIL et dobbeltbytte. Håpnes og Tangen Vinjor erstattet Hoel Andersen og Mac Laham. Nesten umiddelbart kom Tangen Vinjor til en skuddmulighet fra 18 meter som keeper fikk slått til corner.

Fem minutter før full tid var det Andreas Smedplass som fikk vist seg for de 1014 tilstedeværende på Gjemselund, og gjorde en en kjemperedning når han fikk slått ballen til corner. Et skudd fra gjestene kom rapt og i steget. Gjestenes frispark like før full tid sendte Smedplass på ny ut i full strekk. Den unge keeperen gjorde en ny, meget kvalifisert redning som sørget for at KIL 4-1 resultatet holdt seg til full tid på Gjemselund, og årets første 3 poeng var i boks.

En godt gjennomført match av våre gutter og godkjent i sesongåpningen. Neste kamp er borte mot Bærum, lørdag 26. juni klokka 16.00.

KIL - Fløya 4 - 1 (2 - 0)
Gjemselund stadion
Tilskuere: 1014 tilskuere

1–0 Adem Güven (str. 26), 2–0 Güven (35), 3–0 Brage Berg Pedersen (51), 4–0 Martin Hoel Andersen (str. 55), 4–1 Yngvar Johnsen (69)

KIL (4-4-2): Andreas Smedplass – Trace Murray, Christian Røer (Per Magnus Steiring fra 62. min), Daniel Lysgård, Victor Grodås – Harald Holter (Sander Marthinussen fra 66. min), Jesper Grundt, Mac Laham (Martin Tangen Vinjor fra 78. min), Martin Hoel Andersen (Alexander Lien Håpnes fra 78. min) – Brage Berg Pedersen, Adem Güven.

Benk: Vedeler, Marthinussen, Aadnøy, Steiring, Nygård, Langrekken, Tangen Vinjor, Sandberg og Håpnes.

Hendelser:

9. min: Gult kort til Sandnes Olsen (Fløya).

26. min: 1-0 KIL! Adem Güven er sikker fra straffemerket.

35. min: 2-0 KIL! Adem Güven får en enkel oppgave å heade ballen i mål fra kloss hold.

51. min: 3-0 KIL! Berg Pedersen scorer med en utsøkt avslutning fra 22 meter.

54. min: 4-0 KIL! Hoel Andersen er bankers fra elleve meter.

62 min: Bytte KIL. Steiring erstatter Røer.

65. min: Bytte KIL. Holter viker for Marthinussen.

69. min: 4-1 Fløya! Gjestene reduserer på akrobatisk vis.

76. min: Gult kort til Mohammed Abdi (Fløya).

76. min: Dobbeltbytte KIL. Hoel Andersen og Laham ut. Håpnes og Tangen Vinjor inn.