Seier i generalprøven

Berg Pedersen og Güven tryllet, og KIL fikk med seg en seier som smakte godt i generalprøven.

Annonse:

I perfekt vår-vær på Consto Arena var det hjemmelaget Mjøndalen som åpnet best. Første nettkjenning for MIF kom allerede etter fire minutt, men den ble korrekt avblåst for offside.

KIL på sin side slet med å etablere eget spill, og det åpnet opp for hjemmelaget. Spesielt hadde man flere unødvendige balltap, som raskt kunne bli betraktelig skumlere enn det de endte opp med.

Etter 27 minutt fikk vi se dagens første scoring, og det fra hjemmelaget. 1-0 etter straffespark. Det holdt seg også inn til pause. Fortjent ledelse til hjemmelaget, etter en omgang som bar preg av ganske rustent spill fra begge sider.

Ut i 2. omgang var det fremdeles hjemmelaget som styrte, og trøblet med å etablere noe.

Kvarteret ut i omgangen fikk riktignok KIL muligheten de trengte. Mathias Gjerstrøm spilte pent igjennom Brage Berg Pedersen som utlignet til 1-1. Pen avslutning av Berg Pedersen.

Etter scoringen våknet KIL litt, og med litt større nøyaktighet kunne man spilt seg fram til gode muligheter. Men det er ikke alltid man trenger de store mulighetene - for heter man Adem Güven kan man trylle fram det aller aller meste. Og det gjorde han i det 75. minutt. 36-åringen mottok ballen fra Sebastian Fjose Berg, og helt fra hjørnet av 16-meteren fyrte han av en fantastisk avslutning som lurte seg forbi en sjanseløs MIF-keeper. KIL opp i 2-1 snaue kvarteret før full tid.

KILs ledelse holdt seg også helt inn, og det betyr at KIL seiret i generalprøven før 4. runde mot Viking om nøyaktig 1 uke.

Om en snau måned er det også klart for samme oppgjør - men da er det ingen treningskamp - da er det seriepremieren i OBOS-ligaen 2022.

Mjøndalen - Kongsvinger 1-2 (1-0)