Sen sluttspurt hjalp ikke - tap i siste seriekamp

KIL ender som nummer tre i årets OBOS-liga, og kan nå se fremover mot en nervepirrende kvalik.

Annonse:

KIL - Moss 1-2 (0-2)

Uansett utfall av dagens kamp ville KIL ende som nummer tre på tabellen. Dermed måtte ikke de røde og hvite noe som helst - og det bar kampen også preg av. 

Moss kunne sikre seg ny OBOS-kontrakt med poeng på Gjemselund, og etter hvert ble det også synlig at det var de som ville og måtte mest. 

Etter en tam åpning på kampen, kom Martin Hellan til en ålreit mulighet etter kvarteret, uten at det ble noe av det. 

Så skrudde KIL opp et hakk, og Jesper Grundt kom til skudd. Det, som flere andre skuddforsøk, ble blokkert av en oppofrende Alexander Håpnes hos Moss. 

Da snaue halvtimen var spilt, kom Moss til en ålreit mulighet, og det skulle vise seg å bli et forvarsel. For like etterpå satt ballen i nettet og bortelaget kunne feire ledelse. 

Martin Hoel Andersen kom så til en stor sjanse etter 38 minutter, men skuddet fra god posisjon forsvant over målet. 

I stedet satte Moss inn 2-0 minuttet før pause. 

KIL gjorde grep, og satte inn Harald Holter. I tillegg ble det et lite formasjonsbytte, og i andre omgang var det hjemmelaget som jaktet scoring mens gjestene forsøkte å holde unna. 

Det klarte de ganske så lenge, men innbytter Adem Güven kom først til en stor sjanse på overtid da han headet over, før han var involvert i det som ble reduseringen. 

Innlegget fra Martin Hellan var fint, og det kunne se ut til at det var Fredrik Holmé som var sist på ballen, rett foran beina på Güven. 

Etterpå hadde også Vegard Leikvoll Moberg en enorm sjanse til å utligne, men keeper sto i veien. 

Dermed endte det med tap i årets siste seriekamp. 

Nå er det kvalifiseringen og hjemmekamp 3. desember som gjelder. Der kan vi møte enten Kristiansund, Start eller Bryne. Info om billetter kommer. 

Les også: Slik spilles kvaliken

IMG_9832.jpeg
SÅ NÆR: Her får Vegard Leikvoll Moberg en kjempesjanse til å utligne, men med foten gjør Moss-keeperen en god redning.

Mål: 0-1 (29.), 0-2 (43.), 1-2 Fredrik Holmé (90.)

Slik stilte KIL: August Strömberg - Martin Hellan, Fredrik Holmé, Vegard Leikvoll Moberg, Daniel Lysgård, Mats Haakenstad (Grodås fra 62.) - Jesper Grundt (Holter fra 46.), Eric Taylor - Martin Tangen Vinjor, Joacim Holtan (Güven fra 62.), Martin Hoel Andersen (Myrlid fra 78.).

Innbyttere: Andreas Smedplass, Matias Aadnøy, Victor Grodås, Harald Holter, Elias Myrlid, Adem Güven, Mikael Harbosen Haga. 

Annonse fra Obos-ligaen: