Skadestatus på troppen etter halvspilt sesong

Skadelisten til KIL er blitt betydelig kortere enn den var i innledningen av sesongen, men fortsatt er noen ute av spill en stund til.

Annonse:

Trenerteamet jobber tett sammen med det medisinske apparatet for å legge opp treningen for hver enkelt spiller. Det gjelder også skadeforebygging og oppfølging av de som har pådratt seg skader.

Det tas individuelle hensyn i hverdagen med tanke på belastning og for å legge opp et best mulig løp, slik at hver enkelt spiller er best mulig rustet.

Les også: Davy Wathne før Brann-kampen: - KIL kommer alltid tilbake

I tillegg gjøres det kollektive grep for å optimalisere best mulig. Et eksempel er at en del treningsøkter flyttes til Oppakermoen for bedre underlag og mindre slitasje.

Når vi runder halvspilt sesong og 15 av 30 kamper er unnagjort, ser skadesituasjonen i KIL slik ut.

Lars Christian Krogh Gerson: 

  • Har en overbelastning i foten. Har slitt med dette i etterkant av landslagsoppholdet. Er trolig ute i et par uker til.

Trace Murray:

  • Har en leddbåndsskade i ankelen etter en takling mot Eidsvold Turn. Er tilbake i lett trening på feltet. Løper og kan gjennomføre øvelser med ball. Er ute i et par uker til.

Matias Aadnøy:

  • Jobber seg tilbake etter en korsbåndsskade. Ble operert i desember. Jogger/løper nå. Skal til sjekk hos spesialist onsdag, og håpet er at han etter dette kan begynne med enkle balløvelser mot slutten av neste uke. Går nok noen måneder før han er tilbake i spill.

Les også: Info om billetter til Brann - Kongsvinger

Brage Berg Pedersen:

  • Har en overbelastning i foten. Trener alternativt, da han har smerter ved belastning. Foreløpig litt uklart når han er tilbake.

Marius Aamodt Eriksen: 

  • Har en strekk på fremsiden i høyre lår. Fikk den på oppvarming for KIL 2 mot Lillehammer 3. juli. Er ute i 8-10 uker fra skadedato, så trolig tilbake i midten av september.
Annonse fra Obos-ligaen: