Skal bryte Levangers utrolige rekke: - Må være på vårt beste

KIL-troppen forbereder seg på en tøff bortekamp mot et Levanger-lag som ikke har tapt en seriekamp siden 3. september 2022.

Annonse:
U Lyn-Kongsvinger (1-1) 07.04.2024 17:00 Nadderud stadion
U Kongsvinger-Egersund (3-3) 15.04.2024 19:00 Gjemselund 1 kunstgress 11er
S Levanger-Kongsvinger (1-2) 20.04.2024 16:00 TOBB ARENA Levanger
OBOS-ligaen
TV 2 Play
S Kongsvinger-Start (3-0) 27.04.2024 16:00 Gjemselund 1 kunstgress 11er
Stabæk-Kongsvinger 04.05.2024 16:00 Nadderud stadion Logo for Eliteserien

Mannskapet til tidligere KIL-spiller Per Verner Rønning leverte en kruttsterk sesong i 2. divisjon i fjor, da de rykket opp til OBOS-ligaen og gikk gjennom seriespillet uten tap. På de 26 kampene hentet de hjem 22 seirer og spilte fire uavgjorte kamper. Målforskjellen endte på 74-17.

Til sammenligning hadde KIL i opprykksåret like mange seirer, men to uavgjorte og to tap, med en målforskjell på 88-26.

Og Levanger har startet 2024 i samme stil – altså uten tap.

I OBOS-ligaen åpnet de med 2-2 borte mot Åsane, før de vasket banen med Moss i 5-0-seieren i første hjemmekamp. I forrige runde fulgte de opp med en sterk 1-0-seier borte mot Bryne. I tillegg slo de Mosjøen 4-0 i første cuprunde.

Det er altså absolutt ingen kasteball KIL møter i serieleder (!) Levanger lørdag. De er nå oppe i 36 seriekamper på rad uten tap. 

KIL på sin side har brukte dagene siden 3-3-kampen hjemme mot Egersund godt.

- Vi har fokusert på mange av de samme tingene, og egentlig jobbet videre med det som skal være identiteten vår; kompakte, gjenvinning og variert og effektivt angrepsspill, der vi har flere som tenker likt. Vi skal fortsette å utvikle det hele veien, sier hovedtrener Johan Wennberg.

Troppen gjennomførte en god treningsøkt på Gjemselund fredag morgen, før det etter en solid tacolunsj bar om bord i bussen i retning Levanger.

- I kampen sist skapte vi mye, med mange situasjoner offensivt. Vi hadde fin variasjon i spillet, men kan fortsatt forbedre oss. Å score tre mål skal være nok til å vinne, selvfølgelig. Andre veien har vi sett på det å forsvare eget mål, gjenta prinsipper vi jobber med der, i boksspillet vårt spesielt.

- Vi hadde en mer effektiv måte å angripe på, var direkte, med kombinasjonsspill og veggspill og det vi ønsker å være gode på. Vi ser at når flere tenker lik løsning samtidig, blir det bra.

I oppgjøret mot Egersund brukte trenerteamet mange spillere, og flere nye ansikter fikk muligheten til å vise seg frem. Robert Orri Thorkelsson, Albert Leer Sandstad og Mapenda Mbow fikk alle tre sine debuter i OBOS-ligaen.

Det er noen spørsmålstegn rundt et par spillere, men to som stadig nærmer seg, er Mathias Gjerstrøm og Joacim Holtan.

- Vi forventer å ha dem i spill snart, og de har trent fullt og godt denne uka. Det er to spillere vi vet kommer til å forsterke oss, men det er veldig viktig at vi er tålmodige med dem. Holtan hadde nok spilt allerede hvis han fikk bestemme selv, men vi må være fornuftige oppe i det. Vi har spillere som presterer og skal i hvert fall ikke ha panikk med å få folk tilbake. Vi må være smarte, men vi får se allerede neste uke, sier Wennberg.

Kil har nå hatt nyopprykkede lag som motstandere på rekke og rad, og felles for de alle er at de har imponert så langt. Egersund slo Sandnes Ulf og tok poeng mot KIL, Lyn tok poeng mot KIL og slo Aalesund 3-0 borte og Levanger troner øverst på tabellen.

- Det er ikke lett. De har bra kontinuitet, med mange av de samme spillerne, trenerne og spillestilen. Lagene har stort sett de samme som leverte på et veldig høyt nivå og fortjente å rykke opp. I tillegg får de en ekstra entusiasme og blir leie å møte, og jeg tror de kommer til å bite godt fra seg.

- Når det gjelder Levanger spesielt, har de ikke endret noe på spillestilen fra i fjor. Vi møtte dem i treningskamp (2-2) og vet at de er tunge på dødballer i alle former, er solide bakover når de ligger lavt og kommer knallhardt når de går for det. Det blir mye innlegg og en duellkamp vi må stå opp i. Vi må være på beste.

Annonse fra Obos-ligaen: