- Slipp dere løs

Etter tre sesongen i KIL-trøya er framtiden nå avklart for Edvard Skagestad.

Annonse:

Siden sesongavslutningen i fjor høst har ting vært uavklart rundt 32-åringens fotballfremtid, men nå er det klart at arbeidssted ikke vil være på Gjemselund den kommende sesongen.

- Det er synd, men sånn er det. Omstendighetene må matche, og akkurat nå så har vi konkludert med at det er best for alle at vi skiller lag. Hadde man bodd på Kongsvinger så ville ting vært lettere, forteller Skagestad og forteller om en familiesituasjon som sørger for at pendling kan bli utfordrende. 

Edvard har siden sesongavslutningen i desember holdt formen vedlike, og er klar på at han ikke er ferdig som fotballspiller. 

- I vinter har jeg holdt meg i form samtidig som jeg har hatt noen fine uker i pappapermisjon, forteller Edvard, og legger til at fotballskoene fremdeles skal være på. 

- Jeg er veldig motivert for å fortsette som fotballspiller. Samtidig har jeg ikke stresset så veldig med å finne meg noen klubb i vinter. Det har vært godt å få ting litt på avstand. La ting synke inn og få reflektert litt over hva man ønsker seg.

Og om sin nye arbeidsgiver så er midtstopperbautaen klar på at det er noen ting som må klaffe før han hopper på en ny utfordring. 

- Man fyller jo 33 år snart, og mer enn en ting må jo stemme. Det handler selvfølgelig om økonomi, det handler om det sportslige nivået, og det handler jo også om beliggenhet. Regnestykket må gå opp totalt sett. 

edv1234
Vil savne KIL: Midtstopperen Edvard Skagestad takker for tiden sin i KIL.

Skulle telefonen ringe så er Edvard klar til tjeneste på kort varsel forteller han videre. 

- Jeg er i god fysisk form som vanlig. Så får jeg terpet med ball så er jeg ikke langt unna matchform, forteller Skagestad videre og legger til at ting kan skje fort i fotball. 

Vil savne KIL

Siden ankomst KIL vinteren 2018 har det blitt 82 offisielle KIL-kamper for Skagestad. Han kan i tillegg notere seg for 2 scoringer for klubben.

- Jeg har trivdes veldig godt i KIL, og vil savne klubben. Oppsummert så ble det jo tre år som bød på mye. 2018 ble jo et veldig spesielt år på mange måter, og dødsfallet til Adrian preget oss lenge. Sportslig så var det turbulent hele sesongen, og for min egen del så var jeg et stykke unna toppnivået mitt etter skadeproblematikk i 2017. Allikevel klarte vi jo å finne en slags rytme etter hvert, og vi var jo kun marginer unna å oppnå kvalik-spill, fortsetter Skagestad.

- Året etter klarte vi å snu de marginene til vår fordel. 2019 blir jo i ettertid det åpenbare høydepunktet mitt i KIL. Så kan vi vi vel si at fjoråret ble det åpenbare bunnpunktet – i ihvertfall sportslig.

- Slipp dere løs

Den rutinerte midtstopperen er også klar på at han ser positivt på KILs kommende sesong. 

- Det er mange spillere i KIL som vil være veldig gode i 2. divisjon. De fortjener egentlig en bedre arena enn PostNord-ligaen, og klarer man å bevise det så vil man til slutt få som man fortjener. 

Nedrykket kan også gi positive ringvirkninger. Edvard trekker paralleller til sin egen situasjon i Follo som unggutt. 

- Jeg fikk tillit etter et nedrykk i Follo, og det passet perfekt for meg. Nå er det mange yngre som er i samme situasjon i KIL. Man har gått ned et nivå, og det føles sikkert kjipt. Men mange må huske at de egentlig ikke har så mye erfaring fra 2. divisjon heller. Allikevel er man kanskje bedre enn mange av de man møter. Da kan man bygge på seg selvtillit, og det vil på sikt kunne vise seg å være positivt. Både for klubben, men også for enkeltspillere. 

- Ikke overtenk ting. Slipp dere løs gutter, så vil ting gå deres vei i år. Dyrk kameratskapet og dra lasset sammen, så skal jeg heie på dere. Jeg skulle gjerne vært en del av det selv også, men det er ikke alltid ting klaffer som man ønsker, og sånn har det dessverre blitt nå. 

Skagestad kommer også med en hilsen til medspillere og alle i og rundt klubben etter tre sesonger på Gjemselund.

- Jeg må bare si tusen takk for meg. Det har vært tre sesonger preget av opp- og nedturer. Ting ble ikke som vi håpet på, men jeg vil alltid se tilbake på de tre årene som noen fine år i karrieren min. Jeg har blitt glad i klubben og blitt kjent med veldig mange fine mennesker. Slik ting ser ut i klubben så er jeg sikker på at dere vil få som fortjent alle sammen. Jeg heier på dere, avslutter Edvard.

Naturlige årsaker til exit

- Edvard har de siste årene vært en av de mest rutinerte og tydelige lederne i gruppa, og vi har satt stor pris på å ha han som KIL-spiller. Ikke minst på banen, men også som en veldig fin rollemodell, forteller KIL-sjef Espen Nystuen.

Espen N 2015.JPG
Takker Edvard: KIL-sjef Espen Nystuen takker Edvard Skagestad for gode bidrag både på og utenfor fotballbanen.

- Mange lag i norsk toppfotball ville hatt bruk for en motivert Edvard, det gjelder også oss. Samtidig så har Edvard en logistikksituasjon med tanke på familie som allerede var utfordrende i 2020, og det hadde ikke blitt noe enklere i år. Kombinert med det må vi ikke glemme at vi har en gjeng unge og fremadstormende midtstoppere i klubben som får en god mulighet det kommende året. Det at Edvard ikke fremover er KIL-spiller har dermed sine naturlige årsaker. 

Nystuen takker også Skagestad for de tre sesongene han var et fast inventar i KILs startellever.

- Vi takker Edvard for innsatsen i KIL, og ønsker han masse lykke til videre. Jeg blir ikke overrasket om vi får se Edvard i aksjon ute på fotballbanen i mange sesonger til - der har han fremdeles mye å gi, avslutter Nystuen.

 

Annonse fra Obos-ligaen: