Smedplass forlenger: - Det føles riktig

KILs unge keepertalent Andreas Smedplass har forlenget sin kontrakt med klubben.

Annonse:

20 år gamle Andreas Smedplass fra Flisa debuterte for KILs A-lag i 2019, og har siden den tid fått med seg 17 kamper for KILs førstelag. Den første proffkontrakten signerte Flisagutten i 2019, og partene har nå blitt enige om å forlenge avtalen med ytterligere 1 år. Det betyr at vårt lokale keepertalent har bundet seg til KIL ut 2023.  

IMG_1188
Burvokter: Det unge keepertalentet Andreas Smedplass har forlenget sin kontrakt. Her i aksjon for KILs A-lag i 2020.

- Det føles riktig å forlenge med klubben. Det å være i KIL er det som passer best for min utvikling, og det er mye av grunnen til at jeg ønsker å være her. 

Og med kontrakt for 2021, 2022 og 2023 signert så er også Smedplass tydelig på at årene fra 2017 der han har vært en del av KIL har vært gode for hans egen utvikling. 

- Tiden min i KIL har vært veldig bra. Sportslig har ting gått opp og ned, men miljøet og det man lærer i KIL fortjener skryt. Det har gjort sitt til at jeg trives godt, og jeg har samtidig fått utviklet meg bra som keeper, forteller Smedplass og legger til:

- Det å representere KIL gjør meg stolt. 

I 2019 ble også en imponerende utvikling kronet med spill for Norges U18-landslag. Andreas ble også tatt ut til samling for U19-landslaget i fjor høst. 

- Det har vært moro å være en del av den gruppa. Man får spilt med mange gode spillere, og det er gøy å se at man får litt bekreftelse på at man har gjort noe riktig.  

IMG_20210201_101018_1 (002)
Tidligere i vinter ble også den talentfulle keeperen kåret til "Årets unge talent - Gutter" av NFF Indre Østland. 

Tydelig målsetning

Med 2021-sesongen som det neste fokuset er også Andreas fornøyd med de første ukene tilbake på treningsfeltet. Skryten av KILs spillergruppe sitter løst. 

- Jeg kjenner nå at det er en veldig fin gjeng på plass her i klubben. Det tror jeg er viktig skal vi sikte oss mot en bra sesong. Ting ser bra ut på trening, og det virker som om det er en god vilje i gruppa. Det liker jeg, fortsetter Smedplass.

20-åringen merker også at egen selvtillit er økende:

- Jeg begynner jo å bli mer og mer varm i trøya. Både på og utenfor banen. Jeg merker jo at jeg tar mer plass i gruppa nå enn jeg gjorde før. Selvtillit er viktig, og det hjelper på utviklingen min, forteller Andreas og legger til at at han har mye han ønsker å forbedre som keeper. 

Allikevel er Smedplass klar på hva hans hovedmål for den kommende sesongen er: 

- Målet er å være førstekeeper i år. Nå forsøker jeg å gi alt på trening, og jeg skal gripe de mulighetene som dukker opp, avslutter burvokteren.

IMG_7349
KIL-spiller ut 2023: Andreas Smedplass har signert på en ny avtale som gjør han til KIL spiller ut 2023. - Det å være her er det som passer best for min utvikling, forteller unggutten.

- Veldig fornøyd

- Vi er veldig fornøyd med at Andreas signerer en ny kontrakt med KIL. For klubben er det viktig å ha eierskap til Andreas og styre hans utvikling som keeper, forteller KIL-sjef Espen Nystuen etter at klubben har fått signert nok en kontrakt med det lokale keepertalentet. 

Og Nystuen er også tydelig på hva som skal til for at Andreas nå tar de neste stegene som keeper. 

- For Andreas er det viktig å være tålmodig. Han har tatt store steg som keeper de siste årene. Så har det selvfølgelig gått opp og ned i perioder, men det er helt naturlig. 

Med PostNord-spill på agendaen så mener også Nystuen at Smedplass kan gi seg selv muligheten til et godt 2021. 

- Nå har Andreas mulighet til å få et godt år. Det tar mange år å bli en god keeper, men der er Andreas på rett vei, og tålmodighet er som alltid en dyd, avslutter Nystuen. 

Annonse fra Obos-ligaen: