Spennende back inn dørene

Den unge og spennende venstrebacken Marius Aamodt Eriksen har signert for KIL. - Prosjektet virker veldig spennende.

Annonse:

Marius Aamodt Eriksen har blitt enig med KIL om en avtale som strekker seg ut 2024-sesongen. 

- Jeg kommer hit for å bidra. Jeg har lyst til å utvikle meg selv som fotballspiller, og bli med KIL på en reise. Prosjektet her virker veldig spennende, og det er en fin mulighet for meg til å bli en bedre fotballspiller, forteller Aamodt Eriksen kort tid etter at signaturen var på plass. 

20-åringen har bekledd en posisjon som venstreback i Kvik Halden denne sesongen, og beskriver seg selv som en hurtig back - med gode offensive bidrag.

- Jeg er glad i å bidra offensivt, og å komme meg til innleggsmuligheter. Samtidig er jeg også den som liker å ta drittjobben defensivt. Man ønsker alltid å bidra til lagets beste, fortsetter KILs hurtige nysignering. 

Venstrebacken har spilt for Kvik Halden de siste to sesongene, og har før det vært innom Sarpsborg FK, Sarpsborg 08 og Skjeberg Sportsklubb. Nå er han klar for å ta steget til OBOS-ligaen sammen med KIL. 

- Dette blir veldig spennende. Det har vært en målsetning å ta steget sportslig, og jeg føler at tiden er inne. Nå håper jeg selvfølgelig at jeg har noe å bidra med, og nå er jeg innstilt på å ta den jobben som kreves for å vise meg tilliten verdig. 

Nye minner fra Gjemselund

De som har fulgt KIL inneværende år har også kanskje notert seg at Kvik Halden ble motstanderen som først forsøkte seg på å stikke kjepper i hjulene på årets seiersmaskin fra Kongsvinger (Kvik Halden vant 3-2 i Halden), før de virkelig fikk svi i det motsatte oppgjøret (KIL vant 7-0). Aamodt Eriksen spilte begge kampene. 

- Alle satt igjen med en sinnsyk seiersfølelse etter seieren i Halden. Den satt langt inne, og det var kanskje et ran, innrømmer Aamodt Eriksen ydmykt som raskt legger til at i det motsatte oppgjøret på Gjemselund ble det et realt slag i trynet. 

- Jeg må jo si at jeg håper på å være med på morsommere ting på Gjemselund fremover enn akkurat det, fortsetter han.

20-åringen har riktignok glemt tapet i høst, for nå er det KIL som er hans nye klubbadresse de kommende tre årene. Og inntrykket etter å ha besøkt klubben noen uker før KIL-trener Eirik Mæland blåser i gang første trening for 2022 er godt.

- KIL virker som en veldig profesjonell klubb, og jeg sitter igjen med et positivt førsteinntrykk. Det føles trygt å komme hit, og alle har tatt meg i mot på en god måte. Nå gleder jeg meg til å hilse på resten av laget, avslutter KILs nysignering.

- Venstrebeint venstreback

KIL-sjef Espen Nystuen forteller om en jakt på en venstreback som de siste ukene har intensivert seg, før man landet på Aamodt Eriksen. 

- Vi har fulgt Marius på nært hold i år. Kvik Halden har vært i vår avdeling, og vi la tidlig merke til at han har hatt god utvikling. Han er meget hurtig med en god venstrefot, og de referansene vi har fått på han sier at han er meget seriøst og en veldig fin type. 

- Behovet vårt har vært på en venstrebeint venstreback, og blant mange kandidater har vi vurdert Marius som det beste alternativ. Og vi gleder oss til å bli bedre kjent med han, avslutter KIL-sjefen. 

Marius Aamodt Eriksen

  • Født: 6. mars 2001

  • Posisjon: Forsvar

  • Aktuelt: Har signert for KIL Toppfotball.

  • Tidligere klubber: Kvik Halden, Sarpsborg 08, Sarpsborg FK.

Annonse fra Obos-ligaen: