Strömberg forlenger med KIL: - Jeg trives veldig bra her

Som en av kandidatene til årets målvakt i OBOS-ligaen så langt, har August Strömberg (30) storspilt bakerst på et KIL-lag i flott utvikling. Nå har den svenske keeperen satt navnet sitt på en ny avtale med klubben.

Annonse:

- Jeg trives veldig bra her. Det er en veldig fin forening, med alt rundt, ledelsen, en bra gjeng spillere. Det var en stor årsak. Og det fotballmessige er også veldig bra, med tanke på hvordan vi spiller og at jeg fortsatt utvikler meg i dette miljøet, sier «Agge», som han kalles.

At det går bra på banen har naturligvis også spilt inn i avgjørelsen.

- Ja, det har det. Jeg er over 30 år nå, men jeg føler at jeg utvikler meg og kan bli bedre her.

Strömberg ble hentet til KIL fra Varberg i fjor sommer. I august – selvsagt.

Hans opprinnelige kontrakt utløp i desember i år. KIL-sjef Espen Nystuen har vært tidlig ute med å sikre seg den tidligere U21-landslagskeeperens tjenester videre, og nå er den forlenget med ett år, ut 2023.

- Det har egentlig ikke vært så mye snakk om andre alternativer. Vi pratet litt hjemme og jeg pratet med Espen. Det var ikke så mye å tvile på, sier August, som har funnet seg til rette i Kongsvinger med familien.

Derfor var det heller ikke så vanskelig å ta avgjørelsen.

- Det er litt mer som skal på plass når man har familie. Det er mange biter som skal funke. Men til slutt ble det fotballmessige viktig, og vi blir værende. Familien trives også. Det tok litt lenger tid for kjæresten min å komme inn i det, på et helt nytt sted, men nå fungerer det bra. Mio (sønnen) trives bra også, sier han med et smil.

- Var det tøffe forhandlinger?

- Det må du ta med Espen eller agenten min, svarer Strömberg og ler.

Storspilt og scoret

Strömberg har – foruten å skape overskrifter landet rundt da han scoret på overtid mot Bryne – prestert svært godt mellom stengene og vært en særdeles viktig årsak til at KIL i de ti siste seriekampene har plassert seg som nummer to på formtabellen. Bare Brann har tatt flere poeng i den perioden.

- Vi har «fått laget i hop», med helheten. VI har hele tiden visst at vi har et høyt potensial, og bit for bit faller ting på plass. Først og fremst har det defensive sett bedre ut de ti siste rundene. De er dyktige på å utvikle begge deler her, både lag og individuelt.

Selv om han har rundet 30, er ikke svensken fri for ambisjoner.

- Jeg har alltid hatt en drøm om å spille på så høyt nivå som mulig, så klart, men det er litt slik nå at jeg tar ett år av gangen. Så får man se hvordan situasjonen ser ut når jeg sitter her om ett år fra nå. Det kan gå fort i fotballen, i begge retninger.

- Hva tror du det er mulig å få til her?

- Jeg har stor tro på denne gjengen og laget. Vi har som sagt et høyt potensial, og vi er veldig bra fotballspillere. Om vi fortsetter å jobbe og bli bedre som lag, skal vi kunne ta steg. Fremfor alt inn mot neste år.

- OBOS-ligaens beste

Sportssjef Espen Nystuen er meget godt fornøyd med å ha fått Strömbergs signaturpå en forlenget avtale.

- August har i år vært OBOS-ligaens beste keeper, og vi er veldig glade for at han har forlenget med oss. Han har reddet mange poeng for oss, slik en god keeper jo gjør. Vi er veldig tilfredse med å gå inn i neste år med samme keeperteam som i år, sier Nystuen og fortsetter:

- Andreas Smedplass har fått ytterligere utvikling hos Vard Haugesund. Mats Lindegaard utvikler seg og er også med, i tillegg til at Peter Rusina har vært god og viktig for oss i 3. divisjon i år. Vi står veldig sterkt på keepersiden, sier Nystuen.

Annonse fra Obos-ligaen: