Surt poengtap

Gutta leverte ikke varene mot Tromsdalen, men burde rodd i land tre poeng. Nok en gang glapp det på slutten.

Det ble en tam første omgang på Gjemselund. KIL stilte i en formasjon som kunne se litt baktung ut, og litt baktunge ble vi også. Tromsdalen hang godt med og hadde ballen minst like mye som våre gutter. Foran målene ble det skapt minimalt.

Utover i omgangen kunne man ta seg i å lure på hvem som var hjemmelag. KIL var i perioder utrolig lave med fem bak og to rett foran på 30 meter. Ikke lett å vinne igjen ballen og skape overgangsmuligheter da. Gjestene var mye flinkere til å stå opp og vinne ballen på midtbanen. Kortere vei til mål ga Tromsdalen mange flere skuddmuligheter enn KIL.

Like før pause fikk Adem Güven en mulighet etter dødball. Innlegget fra Marlinho var godt, men Güven sin stuss gikk rett på keeper.

Ut på banen til andre omgang kom ikke Even Bydal og Iman Mafi. Shuaibu Lalle Ibrahim og Fredrik Pålerud tok de plassene. Ibrahim fikk en god mulighet etter få minutter, men han ble taklet i siste sekund da han jaget et forferdelig tilbakespill.

Omgangen startet positivt for KIL sin del. Laget sto høyere og klarte å trykke gjestene bakover.

Da klokka passerte timen spilte Lundal og Sjølstad seg ut bakfra og på midten gikk ballen raskt mellom Gang og Marlinho. Shuaibu Ibrahim ble spilt fri på seksten meter og selv om han var hardt presset satte han ballen iskaldt til side for keeper og inn i nettet: 1-0.

Tromsdalen prøvde å komme tilbake umiddelbart, men et KIL-lag med litt mer energi enn i førsteomgang holdt stand. Og fremover var det noe mer trøkk og selvtillit. Vi tvang gjestene til å fokusere på forsvar.

Et kvarter før slutt fikk gjestene en kjempemulighet etter at en klarering fra Lundal gikk i en spiller og spratt til en i blått. Pålerud blokkerte herlig til corner. Etter den havnet ballen i tverrliggeren, men lærkula spratt heldigvis over. Noen minutter senere var gjestene farlige igjen, men med litt panikk i blikket fikk vi ryddet unna omtrent på streken.

Fem minutter før slutt satte KIL inn Edvard Skagestad for Adem Güven. Hans første oppgave ble å forsvare en corner. Vi vant ikke duellen foran mål, men Arnold Origi vartet opp med en glimrende redning. Vi kunne puste lettet ut.

Men bare til sekunder før slutt. Da klarte Tromsdalen etter et visst trøkk å sette ballen under Origi. Dermed endte det 1-1 etter en skuffende prestasjon av KIL.

KIL – Tromsdalen 1-1 (0-0)