Svensk driblekant klar for KIL: - Riktig steg for meg nå

Noa Williams (22) har skrevet under på en fireårskontrakt med KIL. Han kommer på en overgang fra Fredrikstad.

Annonse:

- Det kjennes veldig bra. Ny og tiltrengt god energi. Jeg er også imponert av organisasjonen her. Og så var det veldig gøy å trene også, sier Noa Williams med et stort smil.

Han elsker å spille fotball og synes juleferien uten ball ble litt vel lang.

Mandag var han i gang i ny klubb, med spillermøte, første treningsøkt og medisinsk sjekk.

Offensiv og teknisk

Etterpå ble papirene signert, og Williams er nå KIL-spiller.

- Egentlig var mitt første store inntrykk av Kongsvinger på Marbella i fjor. Det har jeg sagt til andre også, jeg tror den første omgangen KIL spilte mot oss (FFK) nok er det beste fotballaget jeg har møtt. Jeg husker at vi alle så på hverandre og lurte på om det var dette nivået ville være i OBOS-ligaen. Senere har jeg ikke fulgt veldig tett med, men da jeg visste at det var aktuelt, har jeg sett litt mer.

- Hvorfor vil du hit?

- Jeg kjenner at dette er det riktige steget og valget i min karriere. Jeg ville være 100 prosent sikker, og det er nok derfor det har tatt litt tid. Men jeg kjenner at det er riktig for meg. Jeg har stor mulighet til å få spille mye, på et nivå jeg har bevist litt, men som jeg kjenner at jeg er klar for å gjøre et bra år på. Menneskene rundt har også virkelig vist meg at det er personer jeg kommer til å trenge å ha i mitt liv og min karriere. Og for hver dag vokser kjærligheten for klubben, og jeg ønsker virkelig å gi noe tilbake også.

Les også: Sayouba klar for KIL

Sommeren 2021 skrev Fredriksstad Blad at Noa Williams var Fredrikstads «dyreste kjøp på lenge» da han kom fra Superettan-klubben IK Brage.

- Jeg er en offensiv spiller som trives mye ute til venstre, men som også kan spille som en offensiv midtbanespiller. Jeg vil si jeg er en ganske teknisk spiller og mine styrker ligger i en mot en-spillet og kombinasjonsspillet, og så skal jeg virkelig forsøke å utvikle poengproduksjonen.

Bedre rustet

Men med ny trener og ny spillestil inn før forrige sesong, havnet den svenske kantspilleren litt utenfor i laget som endte som seriemester. I fjor høst ble han lånt ut til Skeid, men så ble det litt samme historie der.

- Det har vært et litt turbulent fjorår, og det var også derfor jeg kjente at det var viktig å treffe nå. Alt skal stemme overens. De byttet trener i Fredrikstad og la om fotballen – noe som må sies å ha gått kjempebra, med tanke på at de vant – men det var kanskje et bilde og en filosofi der jeg ikke hadde noen rolle. Så gikk jeg på lån til Skeid, mye takket være Gard (Holme) og hvordan de spilte. Så forsvant han etter to kamper, og så kom Arne (Erlandsen) som ser på fotball på en helt annen måte. Det har vært utfordrende og jeg har lært at ting kan skje fort i fotball.

- Men det har også vært veldig utviklende, og til slutt med Arne la vi om til 4-3-3 og jeg kunne spille min posisjon. Det har vært år jeg har lært ganske mye av.

- Står du bedre rustet nå?

- Ja, det vil jeg si. Jeg har lært veldig mye gjennom det siste året, og har vokst som menneske og utviklet meg som fotballspiller. Jeg kjenner at jeg har fått en litt større verktøykasse inn mot denne sesongen.

- Har en plan

Nå har han satt navnet sitt på en avtale på fire år.

- Jeg og Espen har en plan, som vi har blitt enige om. Så dette kjennes veldig bra, sier Williams med et smil.

Sportslig leder Espen Nystuen har fulgt Williams tett over flere sesonger.

- De to første årene hans i FFK, da de spilte med kanter, var han det mest attraktive salgsobjektet de hadde, og de krevde mye høyere summer og han var aktuell for større klubber enn oss. Så kom en ny trener inn, og han valgte å spille uten kanter. Dermed falt Noa litt mellom to stoler. Men han er en ung, fremadstormende spiller vi har fulgt tett. Vi vet hva vi får og dette blir en veldig spennende tilvekst til vår stall, sier Nystuen.

Annonse fra Obos-ligaen: