Syv tapre KIL-gutter ned med flagget til topps

Det finnes stygge tap. Og det finnes hederlige nederlag.

Annonse:

LSK – KIL 9-5 (3-3)

Nå er det gått en stund siden forrige oppdatering, men det betyr ikke at KILs Gatelag har ligget på latsiden. Det er blitt jobbet hardt i kulissene med å utvikle prosjektet, samtidig som en stamme av spillere har lagt ned mange timer med svette og vilje på treningsfeltet.

Etter en lang sommerpause har Østlandsserien startet opp igjen, og KIL har spilt tre kamper i høstsesongen, med vekslende hell.

Som oppladning til del to av sesongen inviterte vi HamKam til treningskamp på Gjemselund. De grønne og hvite ble slått i en fin test for begge lag.

Og så, da «alvoret» tok til igjen med seriekamp, var KIL på hugget. Vålerenga ble sendt hjem med 4-2-tap og en god del pizzarester i sekken.

Den påfølgende uka kom Stabæk på besøk til Kongsvinger, og «De Blaa» er nok det beste laget vi har møtt til nå. Med leken kombinasjonsfotball gjorde de det vanskelig for det røde og hvite mannskapet, og vant 10-2. Med mange nye samtidig, feil fra både trenerteam og spillere og litt uorden i rekkene, ble det litt frustrasjon i etterkant.

Det skal det være rom for, og motgang er også en del av både fotballen spesielt og livet generelt. Det er ofte slik man lærer og får muligheten til å reise seg.

Etter gode samtaler og en felles enighet om å vise en bedre utgave av oss selv, satte KIL-gutta kursen mot Åråsen og bortekamp mot Lillestrøm onsdag formiddag.

Dessverre kom det noen forfall, og noen trodde det var hjemmekamp, så vi hadde ikke mye i reserve.

Faktisk ingen reserver i det hele tatt.

Men de syv KIL-gutta som tok plass i «start-syveren» la ned alt de hadde av krefter, innsats og vilje mot et hjemmelag med dobbel dekning over hele fjøla.

Der LSKs spillere kunne ta seg en tur på sidelinja og samle krefter før neste innsats, måtte KIL pent spille samtlige 60 minutter.

Og det gjorde de. Uten å klage og med en offervilje for hverandre, hang KIL svært godt med «kanarifuglene» gjennom stort sett hele kampen. Med 3-3 til pause var det enighet om å fortsette å la kula gå fra mann til mann og støtte hverandre hele veien.

Og selv om det i noen få minutter ble tungt, med lite krefter og noen raske baklengs, spilte KIL egentlig bare bedre og bedre utover i kampen.

Til tross for et 9-5-tap til slutt, var alle med KIL-logoen på brystet stolte over innsatsen som ble lagt ned etter kampen.

Da passet det også fint at landslaget trente rett ved siden av, slik at man kunne stikke bort og lære Erling Braut Haaland, Martin Ødegaard og de andre noen triks og ta noen bilder. Eller mulig det var omvendt, men samma det.

Laget på Lillestrøm: Sabit, Joakim, Thomas, Benjamin, Kent, Christoffer, Leander.

PS! Nå venter en uke uten kamp for Gatelaget, så det blir trening til vanlig tid på Gjemselund tirsdag og torsdag. Uka etter er det trening tirsdag og hjemmekamp mot Raufoss torsdag. Alt starter kl. 12, med oppmøte fra kl. 11. Alle er hjertelig velkomne, både gutter og jenter, i alle aldre (over 18).

PPS! Donald-kulen over øyet til Kent er «bevis» nok på at han scoret det målet med trynet, og ikke henda.

Kontakt: Sportslig leder Stein-Erik Stormoen, 41541659 eller [email protected]

Annonse fra Obos-ligaen: