Takker av trio

KIL Toppfotball ønsker å takke Elias Myrlid, Martin Hoel Andersen og Mikael Harbosen Haga for innsatsen i sesongen som gikk.

Annonse:

Alle tre kom til KIL i sommervinduet, og på hver sin måte bidro de til at KIL ble nummer tre i OBOS-ligaen i 2023. 

Martin Hoel Andersen er kjent for de fleste, og angriperen returnerte til Gjemselund på lån fra Sarpsborg 08. 

Over flere sesonger har Hoel levert godt for KIL, og totalt står han nå bokført med 99 kamper og 39 scoringer. Det gir et målsnitt på 0,39 i KIL-trøya.

Sesongkortsalget er i gang: Rabatterte priser ut året

I årets sesong ble det fem mål på 16 kamper.

- Hoel kom jo tilbake hit etter Sarpsborg-oppholdet sitt, og vi takker ham for et profesjonelt og godt bidrag. Samtidig fikk vi ikke maks ut ham i høst. Martin er en type som trenger å føle seg viktig, og da er han en klassespiller. En veldig fin gutt, sier KIL-sjef Espen Nystuen.

Elias Heggland Myrlid ble hentet på lån fra Brann, etter å ha vist seg som en sterk målscorer, spesielt for Bergen-klubbens andrelag.

Myrlid scoret også omtrent umiddelbart i debuten, få minutter etter at han kom inn borte mot Ranheim. For KIL 2 ble det imidlertid fem mål på seks kamper, og et målsnitt på 0,83 i opprykkshøsten.

- Myrlid ble hentet fordi vi trodde Joacim Holtan hadde en alvorlig skade og ville være lenge ute. Så kom Holtan raskere tilbake enn antatt, og derfor ble det dessverre ikke så mye spilletid på Elias. Han bidro likevel godt, er en fin gutt og har betydd mye for det sosiale i gruppa, sier Nystuen.

Les også: Klar for sesong 12 - kan runde 300 KIL-kamper

Lokale Mikael Harbosen Haga har gått en annerledes vei inn i toppfotballen, og i sommer fikk han en sjanse til å vise seg frem på Gjemselund. Den teknisk slepne spissen var en fin spiller i gruppa og bidro til en god treningshverdag, men endte med få kamper for A-laget i denne omgang.

Det ble tre opptredener i OBOS-ligaen, men for KIL 2 var han en viktig brikke i jakten på opprykket. 12 mål på 12 kamper er sterkt.

- Haga er Kongsvinger-gutt og ble hentet tilbake for å få kjenne på nivået og en mulighet til å vise seg frem. Han har tatt steg og vi ønsker å kunne hjelpe ham videre til en best mulig klubb. Vi ønsker alltid å ta vare på Kongsvinger-gutter som ønsker seg opp og fram, sier Nystuen.

Annonse fra Obos-ligaen: