Taklet statsministeren – men ikke KIL

Tirsdag hadde KFUMs Gatelag besøk av statsminister Jonas Gahr Støre. Onsdag spilte de kamp mot KIL.

Annonse:

KFUM – KIL Gatelag 2-7

Gatelagene i norsk fotball er en del av samme fotballfamilie, og når en klubb får besøk av prominente gjester, gagner det oss alle.

Derfor heiet vi i KIL på Oslo-klubben KFUM da de på tirsdagens trening fikk muligheten til å ta imot flere medlemmer av regjeringen på sin økt.

Statsminister Jonas Gahr Støre stilte opp i treningstøy og deltok på økten, mens også helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol og kultur- og likestillingsminister Lubna Jafferty fikk se og oppleve dette flotte tilbudet på nært hold.

Ut fra rapportene taklet KFUM-gjengen besøket på beste vis.

Ifølge klubbens nettsider, oppsummerte Gahr Støre besøket slik:

- Det er klubben og felleskapet som skaper sterke dager. Jeg vil berømme klubben for dette. For å sitere en tidligere Pave; «Av alle uviktige ting er fotball viktigst!» Og med dette er fotballen et utrolig virkemiddel. Det kan skape et felleskap for de minste ungene våre, og helt opp og gjennom generasjoner og livssituasjoner!

Som vi tidligere har omtalt, har samfunnsøkonomer i Oslo Economics levert en rapport der de oppsummerer den årlige samfunnsøkonomiske gevinsten rundt landets gatelag til over 430 millioner kroner. I tillegg kommer mestring, tilhørighet og bedret livskvalitet for spillere og pårørende – som ikke er like enkelt å tallfeste.

Les også: Ny rapport: 430 millioner i samfunnsøkonomisk gevinst på gatelagene

Onsdag hadde KFUM besøk igjen. Denne gangen var det KILs gatelag som møtte opp på Ekebergsletta til seriekamp i Østlandsserien.

Etter noen tap i de forrige rundene, var det en spent gjeng som på morgenkvisten satte seg i den innleide minibussen med retning hovedstaden. I Nasjonal turnering i Bergen spilte vi jevnt med Oslo-laget, og kanskje kunne vi få et bedre resultat denne gangen.

KIL stilte mannsterke, med både friske, skadede og halvskadede spillere med på tur. Hele 12 spilleklare var på banen i bortekamp. I forrige bortekamp, mot Lillestrøm, var vi syv. 

Det endte med mye godt spill, god stemning og til slutt en 7-2-seier til Kongsvinger-mannskapet.

Disse spilte for KIL: Christoffer, Ali, Benjamin, Espen, Simen, Leander, Atie, Joakim, Sabit, Jon Martin, Robel, Remi.

Skjermbilde 2023-10-11 kl. 13.48.29.png
VIKTIG BESØK: Statsministeren og andre representanter fra regjeringen besøkte KFUMs Gatelag. Faksimile kaaffa.no.

 

Annonse fra Obos-ligaen: