Tilbake i rødt

Kristian Jahr er igjen KIL-spiller! - Har noe uoppgjort.

Annonse:

Han debuterte for KIL i juni i 2008, og to år senere reiste han fra klubben. I mellomtiden har det vært spill i OBOS-ligaen nesten utelukkende hvert eneste år - det blir det også i 2022, men denne gang igjen for Kongsvinger. 

- Det er utrolig stas. Det å komme tilbake til KIL etter så mange år. Det blir spesielt, men jeg gleder meg utrolig mye, forteller Kristian kort tid etter at alle formaliteter var på plass. 

Kristian fullførte videregående skole på NTG Kongsvinger, før det ble spill i daværende Adecco-ligaen (tilsvarende OBOS-ligaen) i 2008. I 2009 var Jahr utlånt til Valdres, før det året etter ble en permanent overgang til Notodden. 

- Jeg ble jo veldig glad i KIL som klubb i løpet av årene mine der. Så tankene var jo på den tiden at jeg skulle bli en bedre fotballspiller da jeg reiste til Notodden, og gjerne ha døra åpen om KIL noen gang skulle komme på banen igjen. Så ble det kanskje litt senere enn man kanskje tenkte for 12 år siden, men det er jo bedre sent enn aldri, fortsetter 32-åringen. 

For i 2014 signerte Jahr for Strømmen. Et lag han har spilt for siden, og også de siste årene med kapteinsbindet på sin venstre overarm. Totalt har det blitt 200 kamper for Strømmen for midtstopperen som har rukket å bli 32 år. 

- Først og fremst har jeg hatt en utrolig fin tid i Strømmen. Og det var stort for meg å være kaptein i der. Strømmen er en klubb som er liten i forhold til mange andre, så det å få vært med der i så mange år og være med kjempe seg fast i OBOS-ligaen gang etter gang, det var en en morsom periode jeg er stolt av å ha vært med på, fortsetter midtstopperen som er tydelig på hvorfor ting fungerte så godt i laget. 

- Vi hadde et utrolig bra kameratskap der. Og det kan man komme langt på. 

- KIL har vært en viktig klubb for meg

Nå er det KIL som igjen er klubbadressen, og det nærmere 5000 dager (!) siden forrige gang han spilte en tellende kamp for klubben. Den gangen som en ung og lovende fotballspiller, sammen med blant annet Lars Christian Krogh Gerson. Nå er det Jahr og Krogh som danner mye av rutinen i årets KIL-mannskap.

- Det er jo noe sjarmerende over det, ler Kristian som også var lagkamerat med Adem Güven i en kortere periode i begynnelsen av 2010. 

Tilbake der det hele startet. Her som KIL-spiller i 2008.
Tilbake der det hele startet. Her som KIL-spiller i 2008.

- KIL har vært en viktig klubb for meg. Det var der jeg startet mitt profesjonelle karriere, og jeg har jo alltid fulgt med på laget. Så er det jo litt slik at jeg føler jeg har noe uoppgjort i klubben. Det å få komme tilbake nå med noen år på baken blir spennende. 

Foruten nevnte Krogh Gerson og Güven, har Jahr også flere kjenninger i dagens KIL-utgave. 32-åringen var nemlig lagkamerat med Victor Grodås og Mac Laham i Strømmen. 

- Jeg har jo tatt en prat med de jeg kjenner fra før i KIL, og de skryter jo veldig av klubben og måten den blir drevet på. Det samme er mitt inntrykk utenfra. Man har en tydelig plan på hvordan man skal lykkes, og ting er godt på plass. Siden 2010 til i dag er ting mye mer profesjonalisert i KIL. 

For det rent mye vann i Glomma siden 2010, og både KIL og Kristian Jahr har hatt sin utvikling. Og det fotballtalentet som en gang reiste fra byen, er nå tilbake som en fotballspiller som KIL forhåpentlig kan nyte godt av:

IMG_3416.jpg
Klar for å kjempe sammen med Güven - ikke i mot.

- Jeg er en type som liker å ta en del ansvar ute på banen. Jeg er veldig verbal, og liker å styre de rundt meg. Samtidig så hater jeg å tape. Forhåpentlig får man se en spiller med full innsats, og som beskytter eget mål så godt som jeg kan.

- Så er jeg glad i offensiv fotball, og liker å kunne bidra offensivt også. Ting virker lovende, og får vi ting til å klaffe kan ting bli veldig bra i år, avslutter KILs nysignering. 

- Det perfekte kretsløp

KIL-sjef Espen Nystuen har den siste tiden jaktet forsterkninger i forsvarsleddet, og er nå glad for at det er en rutinert spiller - med historikk i KIL - som nå styrker laget. 

- Vi er meget fornøyde med Kristian sin utvikling etter at han forlot KIL. Han har de siste årene etablert seg som en av Obosligaens aller beste midtstoppere. Dette i form av fotballforståelse, duellkraft og lederskap. Egenskaper vi trenger i vårt unge mannskap, forteller Nystuen.

Nystuen har også sansen for kretsløpet Jahr nå blir en del av.

- Kristian har på mange måter hatt det perfekte kretsløpet for en KIL-spiller. Han har gjennomført sin tidlige fotballutdanning hos oss, har vært i andre klubber, hentet erfaringer og videreutviklet seg, og kommer hjem på slutten av karrieren for å bidra med de erfaringene han har gjort seg.

Jahr har signert en avtale ut 2022 med KIL.

Annonse fra Obos-ligaen: